Tämän vuoden syyssipulit

Taitaa tämän vuoden osalta olla syyssipulit hankittuna, joten esittelen niistä nyt suurimman osan. Muutamat ovat sellaisissa pusseissa, joissa kuvia ei ole, joten niissä ei kauhiasti esiteltävää ole. Joitakin lajeja on useampia pusseja. Minulla oli ollut jotenkin sellainen fiilis itselläni, etten ole oikein ollut tänä syksynä intoutunut syyssipuleita ostamaan, mutta on niitä näköjään muutama pussi kuitenkin kertynyt.  Suurin syy määrän kertymiseen lienee yksi ale reissu liiteriin... Sielä vähän meinasi lähteä lapasesta ja takanani oleva rouvakin nauroi, että ensi keväänä taitaa olla loistetta tiedossa. Nooh, kerrankos sitä nyt tyttö sipulikaupoilla innostuu... 

Vuokkoja, helmi- ja pikarililjoja löysin muutamia aika ihania tapauksia. 



Syyssipuleita


Laukkoihin rakastuin tänä vuonna ja niitä olin päättänyt hankkia reilusti lisää. Uusia laukkoja puutarhaan istutellaan tänä vuonna reilu pari sataa kappaletta. 



Laukkoja


Krookuksia puutarhaan mahtuisi vaikka kuinka paljon. En kuitenkaan raaskinut niitä ostaa ihan niin paljon kuin olin suunnitellut. Pääsee näillä parilla sadalla ainakin alkuun, ja mikäli törmään alennusmyynneissä isoihin pusseihin, niin sitten ostan lisää. Usein loppusyksystä saa ihan muutamalla eurolla sadan kappaleen pusseja, joten koen turhan tyyriiksi ostaa 20 kappaleen pusseja 5:llä eurolla... 



Krookuksia


Iiriksiä ei voi puutarhassa koskaan olla liikaa, joten niitäkin on syytä istuttaa vähän lisää.



Iiriksiä


Tulppaaneita on periaatteessa pakko hankkia vuosittain, mikäli niiden loistosta haluaa nauttia. Toki pihassa on viime syksynä istutettuja tulppaaneita vaikka kuinka paljon, mutta niiden kukintaan en luota.  Enkä nyt pistä pahakseni, vaikka puutarhaan saakin muutamia uusia lajikkeita, khih.



Tulppaanin sipuleita


En oikein tiedä, mitä on tapahtunut, kun en ole tämän useammanlaisia narsisseja hankkinut. Toisaalta, onneksi ostin joitakin useamman pussin ja kellarissa on narsissien sipuleita odottelemassa. Keväällä ostin yllätys yllätys alemyynneistä ruukkunarsisseja, joiden sipulit jätin odottelemaan syksyä. Sukulaiset myös toivat aika paljon kukintansa päättäneitä narsisseja. Tietävät, mistä tämän torpan rouva tykkää ;)



Narsisseja


Nelson Gardenilta tuli paketti, jossa oli muutamia sipulipusseja ja kukkasipulilannoitetta. Kyseinen lannoite onkin tuttu jo aiemmilta vuosilta. Samalla, kun istutan kukkasipuleita, olen heittänyt istutuskuoppaan lannoitetta. Näin kukinta on runsaampaa. Kiitos Nelson Garden mieluisasta paketista!



Kukkasipulilannoite ja kukkasipuleita Nelson Garden



Lotta on selkeästi sitä mieltä, että istutuspuuhiin olisi syytä ryhtyä. Viime vuonnakin istutimme sipulit yhdessä Millan, Lotan ja Martan kanssa. He tarkistavat istutussyvyyksiä kaivamalla sipuleita ylös. Samoin tänä vuonna sipuleita on kaiveltu. Uskoisin, että tarkoitus on ollut vain kertoa, että kannattaa hankkia uusia syyssipuleita. Mamman tyttöjä! 



Työnjohtaja valmiina syyssipulien istutus talkoisiin!


Kirjoitin joitakin viikkoja sitten postauksen syyssipuleiden istutuksesta. Postauksessa on mahdollisimman selkeästi kerrottu, MITEN, MILLOIN ja MIHIN syyssipulit istutetaan. Tästä klikkaamalla pääset kyseiseen postaukseen. 

Joko Sinä olet sipuleiden istutuksen aloittanut? 

50 kommenttia:

  1. Monenmoista kaunista ja aivan ihana työnjohtaja siella jo tepastelee <3

    Tulppaaneja laitan taas minäkin ja varmasti lisää krokuksia, jonkin verran liljoja ja ehkäpä jonkun yllärinkin.
    Meillä on vaan satanut siihen malliin reippaasti, etteivät ulkotyöt ole oikein innostaneet.

    Hyvää keskiviikkoiltaa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työnjohtaja on aina valmiina neuvomaan ja pitämään jöötä :D Syyssade ei todentotta houkuttele pihatöihin :S Toivotaan kauniita kelejä tulevaksi! Mukavaa keskiviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  2. Paljon kaunista kukintaa tiedossa ensi keväänä. Krookukset ja narsissit ovat minun lemppareitani. Tulppaaneista Darwin hybridit ovat kestäviä ja takuuvarmoja kukkijoita vuodesta toiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krookukset ja narsissit ovat siitä kivoja, että vuosi vuodelta leviävät ja kukkiivat aina vaan :) Darwineita olen meinannut, että pitäisi hommata, kun sattuisi kohdalle taas :)

      Poista
  3. Onpas siellä ihana valikoima sipuleita. Täällä on vielä tulppaanit istuttamatta, mutta kaikki muut maassa. Ja tajusin juuri, etten ole hankkinut tänä vuonna yhtään pussia krookuksia :-o Pitää muistaa alelaareilla korjata tilanne. Hyviä istutuskelejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muutakun krookus ostoksille, khih :D Sie ootkin ollut ahkerana, vautsi <3

      Poista
  4. Kiva kun on tuo työnjohtaja ihan omasta takaa;)Siinä riittää vähän puuhaa kun nuo kaikki on saatu maahan, mutta keväällä on ihanaa katsoa sitä kukka ilotulitusta, kun kaikki kukkii ihanasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lotta tosiaan hoitaa aina hommat kotiin ;) Reipas likka :D Täytyisi itsekkin heittäytyä yhtä reippaaksi ja ruveta istutushommiin :D

      Poista
  5. Sinulla on aina noita kuvausassareita ja työntarkastajia siellä paikalla :)
    Siinä sulla onkin hommaa saada nuo maahan, mutta kyllä vaan tulee hienolta ensi vuonna näyttämään <3
    Kivaa iltaa sinulle ihanuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvausassarit ja työntarkastajat ovat tosiaan aina valmiina toimintaan :) On ne vaan niin mainioita tyyppejä :) Yllättävän nopeasti sipulipussit onneksi tyhjenevät, kun päättää aloittaa :) Ihanaa uutta päivää Sinulle murunen <3

      Poista
  6. Onpa sinulla siinä istuttamista, mutta kyllä keväällä sitten kukinnallaan kiittää. Kiva, että sinulla on työnjohtaja ihan aina paikalla. Mukavaa lokakuun alkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sipulit suht nopeasti saa istutettua, kun vaan aloittaa. Ja luulen, ettei tänäkään vuonna tarvitse yksin sipuleita istutella. Ilona ainakin jo sanoi, että haluaa osallistua :) Ihanaa lokakuun alkua myös Sinulle <3

      Poista
  7. Iso urakka on sinulla edessä, mutta onneksi on työnjohtaja mukana hommissa :) Täällä on jo kaikki tämän syksyn sipulit maan uumenissa - ellen nyt alelaarista satu löytämään joitain helmiä. Mukavia syyssäitä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sie oot ollu ahkerana, hyvä sie <3 Eiköhän sieltä alelaareista löydy lisää istuteltavaa ;) Toivotaan, että kelit pysyvät hyvinä vielä :) Ihanaa keskiviikkoa Sinulle Heidi <3

      Poista
  8. Upea valikoima. Teille puhkeaa varsinainen kukkameri ensi keväällä.
    Täytyyhän se työnjohtaja olla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan ainakin. Pitkän talveen jälkeen sitä ihan kaipaa värien loistetta :) Juu, työnjohtaja on hyvä olla tarkkailemassa, ettei hommat mene ihan pieleen :D

      Poista
  9. Ei olla vielä istutettu sipuleita. Kohta tulee kiire.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän tässä vielä hyvin kerkiä :) Toivotaan hyviä istutuskelejä :)

      Poista
  10. Voi sitä tulevaa kukkaloistoa. Innolla vartutaan nyt jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan ainakin, että kukkivat hyvin. Pitkän talven jälkeen sitä ihan todella kaipaa :)

      Poista
  11. Työnjohtaja :-D
    Ihana valikoima sipuleita. Olen jo istutellut muutamia, narsissit yritän saada aina aikaisin maahan, kun ne tykkäävät juurtua jo alkusyksyllä. Tulppaanit ovat vielä istuttamatta, yhtä laatua lukuun ottamatta. Yritän kuitenkin istuttaa kunkin alueen kaikki sipulit kerrallaan, jotta ei tule Lotan tavoin kaivaneeksi niitä edellisiä ylös. Kukkapenkeistä onkin aika vaikeaa löytää paikkaa, jossa ei olisi jo sipulia, kyllä siinä ärräpäitä kuuluu, kun tulee vahingossa paloiteltua vanhoja sipuleita uusia istuttaessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan ihan kamala fiilis, kun huomaa, että taas meni kukkasipuli palasiksi. Yhyyy!
      Tuo on kyllä hyvä keino, että tekee yhden alueen aina valmiiksi kerralla. Sitä kuvittelee, että muistaa mihin on sipuleita piilotellut, mutta höpön pöpön sitä mitään muista kuitenkaan :D

      Poista
  12. Voi mikä suloinen työnjohtaja <3 Ihania kukkasipuleita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lotta on kyllä mainio tyyppi <3 Kivaa viikonloppua Siulle Jaana <3

      Poista
  13. Sinulla on ihana kukkaloisto keväällä odotettavissa. Työnjohtajakin, mitä parhainta sorttia. Ehkä hän auttaa vähän myös kuoppien kaivamisessa.
    Minun sipulini on nyt istutettu. Ellen sitten eksy jonkun alelaarin ääreen. Sellaista on tapahtunut joka syksy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan ainakin kaunista kukkaloistetta. Toissa päivänä näin ensimmäisen kerran meidän pihassa metsäkauriin, joten toivotaan, ettei hän vieraile meillä jatkossa ;)
      Olet ollut ahkerana, hienoa <3 Toki alelaareille kannattaa vielä eksyä, khih :)

      Poista
  14. Kylläpä on monenkirjavaa kukintaa odotettavissa ensi keväänä. On kyllä mahtavaa varmasti, kun on pihaa ja puutarhaa, minne istutella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä nautin suunnattomasti siitä, että tila ei oikeastaan rajoita puutarhaharrastusta ollenkaan. Toki suuri tila tuo haasteitakin ja se vaatii enemmän hoitoa ja panostusta, mutta silti olen kyllä tosi onnellinen siitä, että tilaa riittää :)

      Poista
  15. Niin että ihan jotain vaan😁vaikka totta, kukkaloistoa ei voi olla liikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä sipuliostokset lähtevät helposti huomaamatta vähän lapasesta, khih :)

      Poista
  16. Voi että, laukat ovat minunkin ihastuksiani ja tuosta parinsadan laukan laumasta oon vähän kade ;) Mulla vain muutama jättilaukka ja nekin jäivät tänä kesänä kukkimatta. Noita tarvisi kyllä hommata itsellekin lisää! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löydät edullisesti laukkoja vielä. Ne ovat tosiaan kauniita <3 Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

      Poista
  17. Ei muuta kuin kevättä kohti, kaunista näyttää olevan luvassa jälleen. ;) Ja sitten toivotaan vähän tämänvuotista pidempää kukintaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan tosiaan, että kukkiivat pitkään ja kauniista <3

      Poista
  18. Mahtava määrä kauneutta keväällä tiedossa!

    VastaaPoista
  19. Voi kääk mikä määrä sipuleita näin laimeampanakin vuotenasi! ;) Sipuleissa on kyllä jokin jännitysmomentti, kun ne keväällä lähtevät kasvuun ja kukintaan.
    Tunnustan että en ole laittanut yhtään... vaikka meinasin. Meiän syvyystarkastaja on kaivanut ne entisetkin ylös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo syvyystarkastajat osaavat olla melkoisen ahkeraa väkeä, ikävä kyllä. Vieläkin kerkiää istutuspuuhiin, jos inspiraatio iskee ;)

      Poista
  20. Ihana kasa erilaisia sipuleita. Mahtava valikoima! Työnjohtajalle terveisiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Vien Lotalle terveiset rusinoiden muodossa ;) Neitokaiset ovat ihan häppänöitä rusinoiden perään :D

      Poista
  21. Oi, kevään kukkaloistoa odotellessa! Itse sain eilen loput kukkasipulit multiin, meni tänä vuonna tämä urakka oman aikaansaamattomuuden ja lomamatkan takia aika myöhäiseksi, tänäaamuna oli nimittäin jo -4C pakkasta. Pitää toivoa, että ehtivät juurtua ennen talvea. Rakastan kevätkukkijoita, mutta tuntuu, että joka vuosi saisi olla vähintään tuhatkunta sipulia istuttamassa, että voi niistä kukista seuraavana vuonna nauttia, varsinkin tulppaanit ovat lähinnä yhden kevään ilo, tosin jotkut kukkivat kauniisti pari-kolmekin vuotta. Laukat ja narsissit ovat omia lemppareita juuri sen takia, että ovat monivuotisia. Miä en tänä vuonna ostanutkaan kuin Lidlin kukkasipuleita, kun niissä on ollut hyvä hinta-laatusuhde.

    Mukavaa viikonloppua! T. Jonspe Eripurasten Rauhalasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se kylmä sieltä vaan tulee, ei mahda minkään. Mielelläni olisin vielä pitänyt lämmön luonamme ;) Liiterin kukkasipuleissa on ihan tosissaan hyvä hinta-laatusuhde. Ja nopeasti myös pistävät alennukset niihin, niin saa varmasti hyvälaatuiset sipulit ostettua lähes pilkkahintaan. Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3

      Poista
  22. Ooh, onpa niitä runsaasti! <3 Minä olen vuodesta toiseen pähkäillyt, mikä olisi järkevin tapa laittaa sipulikukkia parvekepuutarhaan. Meidän partsillamme on leutoina aurinkoisina talvipäivinä plussa-asteita jopa yli kymmenen, mutta pakkasöinä on yhtä kylmä kuin ulkona. Joinain talvina jotkin satunnaisesti multaan jääneet siemenet ovat alkaneet itää jo joulun aikaan. Jos laittaa sipulit syksyllä, on vaarana, että ne kasvavat jo talvella ja kukat paleltuvat. Jos vartoo mahdollisesti lauhan alkutalven yli ja kylvää vasta keväämmällä, voi olla, etteivät sipulit saa riittävästi kylmäkäsittelyä ja idä tai ainakaan kuki lainkaan. Kimuranttia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo toden totta on hankalaa. Onneksi jo kasvamaan lähteneet sipulit voi ottaa sisälle ja nauttia sisällä niiden loistosta, mutta ajoitus on kyllä hankalaa. Mitenhän jos laittaisi istutukset vielä styrox-laatikoihin ja nostaisi vasta keväämmällä pois niistä? En kyllä tiedä, auttaisiko sekään asiaan...

      Poista
  23. Juu, no mutta sitä kannattanee ainakin kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva keväällä kuulla, miten kävi <3 Toivotaan, että onnistuu :)

      Poista
  24. Mahtava määrä sipuleita. Laukat tuppaavat vähän jäämään kukinnassa tulppaanien ja narskujen varjoon, mutta ovat oikeasti kestävämpiä ja todella kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan kiva, että laukoista saa pidempään iloa. Tykkään niiden väreistä kovasti ❤

      Poista
  25. Ihana työnjohtaja <3
    Kyllä on mukava touhuta apulaisten kanssa. Parhautta <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!