Täytetyt paprikat

Meillä on rakastuttu täytettyihin paprikoihin, jotka on nopea tehdä ja maistuvat koko perheelle. Isoja paprikoita täytyy ensi kesänäkin kasvattaa, sillä näille olisi kysyntää enemmänkin. Toki täytettyjä paprikoita voi tehdä, vaikka kesällä ei olisi kasvattanut kuin habaa (tai mahaa).  Täytteitä voi tehdä, vaikka minkälaisia, mutta meillä suositaan seuraavaa reseptiä. 


TÄYTETYT PAPRIKAT 

4 isoa paprikaa 
3 dl keitettyä riisiä
400 g jauhelihaa 
Nippu  ruohosipulia
Mustapippuria
Valkopippuria 
Suolaa
Tuoreita tomaatteja
Kermajuustoa

Paprikat halkaistaan pystysuunnassa. Kanta ja siemenet otetaan pois. Täytteen jauheliha paistetaan ja maustetaan musta- ja valkopippurilla sekä suolalla. Sekoitetaan keitettyihin riiseihin ja lisätään nippu ruohosipulia. Täyte lusikoidaan paprikoiden sisään. Päälle laitetaan viipaloidut tomaatit. Lopuksi pinnalle laitetaan juustoviipaleet. Paistetaan 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.  





Täytetyt paprikat 


Ihan äärimmäisen hyvvää! Hjam! Voisin varmaan syödä näitä joka päivä. Jauhelihana ollaan käytetty sekä sika-nautajauhelihaa että kananpojan jauhelihaa. Toimii molemmilla tosi hyvin. 



Täytetty paprika

Kasvihuoneessa on vielä kasvamassa miedosti tulisia isoja paprikoita. Ajattelin kokeilla myös niitä täytettynä. Voisin kuvitella, että toimii hyvin niinkin. Tykkäätkö Sinä täytetyistä paprikoista vai miten Sinä mieluiten herkuttelet paprikat?

40 kommenttia:

  1. Hei ja kiitos reseptistä! Eipä olekaan tullut mieleen syödä paprikoita tällä tavalla, joten täytyy ehdottomasti kokeilla. Tulisia paprikoita en suosittele, koska ovat tulisia. Miedot paprikat ovat maukkaita ja tulisuus ei vie makua muilta ruoka-aineilta, kuten legendaariselta jauhelihalta. Ehdottaisin vielä, että kanasuikaleita voisi testata paprikoiden täytteeksi.

    Terveisin
    Miesihannemies

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!Suosittelen lämpimästi. Ovat tosi hyviä. Jos tulisuudesta ei tykkää, niin sitten tosiaan kannattaa pysytellä makeissa paprikoissa. Itse tykkään jos on pieni potku, mutta se jos liekit lentävät suusta tunti kausia ruokailun jälkeen, on ehdottomasti epämiellyttävää. Kanasuikaleet voisivat toimia tosi hyvin näissä, kiitos ideasta!

      Poista
  2. Anoppilassa näitä suositaan, itse en niinkään tai meillä se ei oikein mene,mutta uskon että ovat hyviä. Anoppi tekee paprikan päähän kolon josta kaivertaa siemenet pois ja sinne painelee sitten mitä tykkääkin laittaa, ei siis halkaise niitä aina vaan käyttää usein kokonaisenakin, mutta se lie makuasiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tein tällä mallilla lähinnä sen takia, että meidän paprikat ovat aika pitkulaisia ja tosiaan niin valtavia, ettei kokonaista taitaisi jaksaa :) Tuo anoppisi tekemä tyyli lienee se perinteinen. Sillä saa tosi kauniita täytettyjä paprikoita aikaiseksi <3

      Poista
  3. Täytety paprikat ovat olleet syksyn ruokalistallani, mutta vielä en ole päässyt toteutukseen asti. Ehkä viikonloppuna yllätän itseni tekemällä näitä. Ovat niin hyviä. Kiva idea tuo, että laittaa tomaattia juustoraasteen alle. Täytyy testata sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään, kun kaikkea ei ole sekoitettu keskenään vaan voi helposti löytää eri maut ruuasta. Tee ihmeessä täytettyjä paprikoita, on ne vaan super hyviä <3 Ihanaa viikonloppua <3

      Poista
  4. Oivoi, nyt tuli nälkä, näyttävät niin herkullisilta. Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
  5. Olen tehnyt täytettyjä paprikoita mutta päälle en ole laittanut tomaattia ja juustoraastetta . Ensi kerralla teen niin. Kiitos sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ainakin tykättiin, kun löytyi vähän kuin kerroksittain eri makuja :) Kiva, että reseptistä on hyötyä <3 Ihanaa viikonloppua <3

      Poista
  6. Kiva resepti, minä tein juuri pari päivää sitten myös täytettyjä paprikoita, tykkäämme ja paljon turkkilaista jogurttia kylkeen ja hyvää on!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo turkkilainen jukurtti toimii varmasti hyvin näiden kanssa. Kiitos ideasta <3 Ihanaa viikonloppua <3

      Poista
  7. Olen tehnyt joskus aikoinaan, mutta en enää vuosiin. Vois taas joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä <3 Jännä, miten jotkut hyvätkin ruokaideat jäävät vuosiksi unholaan ja sitten yht äkkiä taas muistaa, että ai niin, nuohan olikin tosi hyviä <3 Kivaa viikonloppua <3

      Poista
  8. Nam, mitä herkkua! Maistuis kyllä mullekin!

    VastaaPoista
  9. Nam. Upean näköisiä. Juusto ja jauheliha täytteellä mennään.

    VastaaPoista
  10. Jee. Paprikat ovat hyviä. Täytetyt varsinkin. Yksi pikku haitta siinä vaan on. Alkaa röyskittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ikävä sivuvaikutus paprikalla usein on. Nyt vasta tajusin, että nämä paprikat eivät ole röyhtäilyä aiheuttaneet. Täytyykin vielä kokeilla ihan tuoreeltaan. Liekkö olisi paprikoissa eroa tuon vaikutuksen suhteen... hmmm... Tarvitseekin nyt perehtyä asiaan :)

      Poista
  11. Aikalailla samat täytteet meilläkin paprikoissa, paitsi juustoraasteena on emmental. Kiva idea laittaa tomaattia myös täytteeksi.
    Ihanaa loppuviikkoa Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmental on i-ha-naa <3 Kivaa viikonloppua myös Sinulle Outi <3

      Poista
  12. Nämä ovat niin hyviä ja terveellisiä! Pitääpä itselläkin tehdä taas näitä joku päivä! Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan ruokaa parhaimmillaan <3 Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3

      Poista
  13. Varmasti ovat hyviä...voisin kokeilla..:)

    VastaaPoista
  14. Olemme lähinnä syöneet tuoreltaan, mutta nyt kasvarissa roikkuu paljon paprikoita ja olenkin miettinyt mitä niistä tekisi. Nyt tiedän, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  15. Samanlaisella ohjeella teen ja hyvää tulee.

    VastaaPoista
  16. Onpa herkullisen näköisiä:)

    VastaaPoista
  17. Oijoi kun tuli nälkä näin heti aamusta:) Näyttävät herkullisilta! Täytetyt paprikat on niin hyviä!♥

    VastaaPoista
  18. Tomaatti tuo euokaan kuin ruokaan ihanan maun. Ehdottomasti mielikasvikseni. Ja paprikat ovat niin makoisia uunissa muhimisen jälkeen....nami! Kiitos kivasta ruokajutusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tästä oli iloa ❤ Tomaatti tosiaan on parhautta 😉

      Poista
  19. Pitääpäs kokeilla, nam :) Kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!