Luonnonkosmetiikkaa iholle ja hiuksille

Olen testaillut kesän ja alkusyksyn aikana useampiakin Bottega Verden tuotteita, joista löytyy hemmottelua niin hiuksille kuin ihollekin. Löytyypä seasta muutamia läskinlähdetys-loitsujakin, eli hoikentavia tuotteita. Tiedättekin, että olen rakastunut luonnonkosmetiikkaan ja luulenpa, etten tule siitä enää koskaan vaihtamaan pois. Luonnonkosmetiikkaan luotan ja voin turvallisin mielin helliä sillä itseäni ja lapsiani. 

Silloin, kun itse tutustuin luonnonkosmetiikkaan, niin törmäsin usein sellaiseen ajatusmalliin, että luonnonkosmetiikka ei ole tehokasta tai niin hyvää kuin muu kosmetiikka. Olen itse todennut molemmat väitteet vääriksi! Tehokkaita, ihania tuotteita löytyy paljon ja ihan varmasti jokaiselle löytyy ne itselleen sopivat vaihtoehdot. 

Hiuksille testissä oli Ginseng-tuotesarjan shampoo ja hoitoaine. Shampoo sopii normaaleille ja kuiville, rasittuineille hiuksille. Shampoo syväpuhdistaa hiukset ja hoitaa hiusjuuria. Hoitoaine tekee hiuksista tuuheat, sileät ja helposti kammattavat. Soveltuu normaalien hiuksien lisäksi kuiville ja rasittuneille hiuksille. Kumpikaan tuote ei sisällä silikonia, parabeeneja eikä väriaineita.   

Molemmat tuotteet olivat perushyviä tuotteita. Hiuksista tuli puhtaat ja hyväntuoksuiset. Tarvitsin kuitenkin omalle takkutukalleni näiden lisäksi selvityssuihketta, jotta sain suihkun jälkeen hiukset selviksi. Kuivuttuaan hiukset olivat kuitenkin kiiltävät, eikä seuraavat harjauskerrat olleet hankalia, joten ei valittamista.



Bottega Verde Ginseng shampoo ja hoitoaine


Minttu on yksi suosikkini tuoksuista ja rakastuin aiemmin BV:n minttu-basilika käsisaippuaan, joten odotin Minttu suihkusaippualta ja vartalogeeliltä paljon.  Suihkusaippua puhdistaa ihon hellävaraisesti jättäen iholle raikkaan mintun tuoksun. Tuote sopii sekä miehille että naisille. Vartalogeeli raikastaa ja kosteuttaa ihoa. 

Molemmat tuotteet lunastivat ne odotukset, joita minulle niille olikin. Ihan mielettömän ihana ja vahva mintun tuoksu. Iholle jäi mahtavan viilentävä tunne. Itse tykkään tosi paljon tälläisestä oikein vahvasta hammastahna-mintun tuoksusta. I-HA-NAT! 



Minttu suihkusaippua ja vartalogeeli


Sitruuna-suihkusaippua on raikas, virkistävä suihkusaippua, joka samalla kun pesee, myös kosteuttaa ihoa. Mukavan raikas tuoksu, joka jäi juuri sopivasti iholle tuoksumaan. 



Sitruuna suihkusaippua - luonnonkosmetiikka


Sitten niitä läskinlähdetys-loitsuja. Selluliittilaastari vatsalle ja lantiolle lupaa solakoitumisen helpottuvan, sillä se sisältää tehoaineita, jotka hoikentavat ja vähentävät makeanhimoa. Pakkaus sisältää 8 laastaria, eli kuukauden annoksen. Itse laitoin laastarin aina maanantaisin ja torstaisin. Sitä pidetään 8 tuntia, jonka jälkeen se otetaan pois. Laastari on iso ja peittää koko vatsan. Riippuen vyötärön ympäryksestä se voi riittää ylettymään lähes selkään saakka. Itselläni ei yllätys yllätys selkään riittänyt mitään, khih. 

Itse tunsin melkoista kuumotusta laastasin ollessa paikoillaan ja ensimmäisellä kerralla jouduin ihan kurkkaamaan, että reagoiko ihoni laastariin, mutta ei. Ilmeisesti pintaverenkierto aktivoitui niin tehokkaasti, että se aiheutti kuumotuksen. Ei voi suoranaisesti puhua poltteesta, mutta helteillä se olisi voinut tuntua jo melko tuskaiselta. Iholla laastaria ei muuten huomannut, eikä se häirinnyt liikkumista milläänlailla. Oma makeanhimoni on ilmeisesti niin jättimäinen, että sen suhteen en saanut helpotusta. Helposti askeleet kulkivat kaapille hakemaan suklaata, vaikka laastari olikin iholla. Joka tapauksessa kuukauden jälkeen vyötäröltä oli kadonnut 4 cm. Eli kyllä siinnä jotain taikaa taitaa olla. 

Vihreä Kahvi- viilentävän selluliittigeelin teho perustuu cryo-kylmävaikutukseen, joka stimuloi solujen toimintaa. Tuotetta käytetään kuuriluontoisesti vähintään kahden viikon ajan levittämällä geeliä kerran päivässä ongelma-alueille. Testiryhmä oli saanut tällä parhaat tulokset 8 viikon käytön jälkeen. Itse tälläisenä pyöreänä naisena en ole koskaan kokenut selluliittia suoranaisena ongelmana. Siinnä se menee mukana missä muukin ympärillä oleva liha. Kuitenkin oli mielenkiintoista kokeilla tuotetta ja nähdä, että se todella vähensi reisien selluliitti-muhkuroita. Tuote tuntui iholla mukavalta, eikä jättänyt minkäänlaista tahmaisuuden tunnetta vaan imeytyi nopeasti. Ainoa, josta en pitänyt, oli tuotteen tuoksu. Sitä ei onneksi vaatteiden läpi huomannut, joten siitä ei haittaa ollut, kun sen haistoi ainoastaan geeliä levittäessä, eikä tuoksu onneksi ollut voimakas. 

Vaikka näillä tuotteilla olikin selvä hyöty, on selvää myös se, että laihtuakseen tarvitsee tehdä paljon muutakin kuin laittaa laastari vatsalle tai levittää geeliä iholle. Kun saa laihdutuksesta (tai elämäntapa muutoksesta) kiinni, on tälläisten tuotteiden avulla kiva lisätä tekemänsä työn tehoa. Mutta hei, löytyisikö keltään yhtään ylimääräistä laihdutus intoa? Otetaan vastaan ja annetaan sille hyvä koti, jossa ei työt lopu kesken ;) 



Taistelu selluliittia vastaan



Mikä Sinun suhteesi on luonnonkosmetiikkaan? Itse olen siihen nyt ihan rakastunut ja tosiaan, tuotteita löytyy niin paljon erilaisia, että valinnanvara ei kesken lopu <3 


Tuotteet saatu blogiyhteistyönä. Kiitos Bottega Verde! Bottega Verden kosmetiikka on Italialaista luonnonkosmetiikkaa, jota ei ole testattu eläimillä. Tuotteita löytyy nettikaupan lisäksi HEHKU-myymälöistä, Citymarketeista, Apteekeista ja Tuurin kyläkaupasta.

16 kommenttia:

  1. Minulla on hieman ristiriitaiset ajatukset luonnonkosmetiikasta. Ajatuksena se on hieno, mutta kosmetologiystäväni suhtautuvat siihen varauksella. Ilmeisesti monia luonnonkosmetiikkatuotteita ei ole tutkittu kovin tarkkaan. Nimikkeenäkin luonnonkosmetiikka on aika harhaanjohtava, kun niissä kuitenkin käytetään myös synteettisiä ainesosia. Itselläni ei kuitenkaan ole kokemusta luonnonkosmetiikasta. Siksi onkin hankalaa muodostaa siitä omaa mielipidettä. Olen vihdoin löytänyt haastavalle iholleni sopivan, tutkitun ja turvallisen kosmetiikkamerkin, joten hirveästi en uskalla mitään uutta lähteä kokeilemaankaan. Kiva, että sä olet myöskin löytänyt itsellesi sopivan tuotesarjan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkkuuta toki kannattaa harrastaa, myös tässä asiassa. Tiedän niin sen tunteen, kun on vaikeaa löytää itselleen sopivia tuotteita. Oma ihoni on niin hankala, että välillä meinaa käpy kärähtää :D

      Poista
  2. Kuulostaa kokeilemisen arvoisilta tuotteilta. Itse pyrin käyttämään luonnonkosmetiikkaa niin paljon kuin pystyn, mutta välillä menee kauppojen perustuotteetkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bottagelta löytyy myös miehille paljon kivoja tuotteita <3 Itse tykästyin kovasti luonnonkosmetiikkaan, kun siihen tutustuin. Toisaalta, jos olen ystävällä saunomassa, niin en rupea kitisemään, jos tarjolla on muita pesuaineita kun luonnonkosmetiikkaa :D

      Poista
  3. Meillä nuoret harrastavat luonnonkosmetiikkaa. Minä olen skeptinen, olen saanut kerran kamalan nokkosihottuman jostain maailmalta ostamastani tuotteesta.
    Kaikki ei käy kaikille ja kokeilemalla löytyy kullekin ne parhaat tuotteet. Ja on hyvä, että joku kertoo eri vaihtoehdoista.
    Oikein mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nokkosihottuma osaa olla tosi inhottavaa, ei ihme, että jäi pieni kammo. Mukavaa sunnuntaita myös Sinulle <3

      Poista
  4. Juuri näin onkin että tarkkana täytyy olla etenkin jos on allerginen vaikka jollekkin kasville. Itse olen käyttänyt luonnon kosmetiikkaa tosi kauan ja jonkun verran itsekin valmistanut iho-ja-kuorintavoiteita. Olen suosinut suomalaisia tuotteita niin sisäisesti kuin ulkoisesti vaikka nyt onkin ollut käytössä yksi hyvä sakalainen sarja jo pitemmän aikaa. Luonnon kosmetiikasta ei ole koskaan tullut mitään allergista reaktiota mutta joistain synteettisistä on. Lapsena ja nuorena olin usein ihottumainen eikä koskaan tutkittu syytä. Hyviä ovat nuo mainitsemasi tuotteet ilmeisesti kun olet testaillutkin niitä. Meillä puutarhaihmisillä kun on intohimona nuo kasvit niin monista voi tehdä itse kasvovettä, kuorintavoidetta, kasvovoiteita, tietysti täytyy sitten tietää kasvien vaikutukset mutta onhan meillä netti ja hyviä kursseja myös esim.Frantsilassa. Luonnonmukaista Sunnuntaipäivää sinne :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiinnostavaa joskus osallistua kurssille, jossa tehdään itse luonnonkosmetiikkaa <3 Nuo allergiat osaavat olla inhottavia ja se on tosi kurja tunne, kun tuntuu ettei oikein mikään käy omalle iholle. Silloin sopivat tuotteet osottautuvat kullan arvoisiksi :) Mukavaa sunnuntaita myös Sinulle <3

      Poista
  5. Satunnaisesti olen jotakin luonnonkosmetiikkaa käyttänyt, nyt on toisinaan yksi huulipuna käytössä, jonka olen kyllä saanut , en ole siis itse hankkinut kyseistä tuotetta, Minullakin on allergiaan taipuvainen iho, joten tuoksut ja määrätyt ainesosat saavat ihon reagoimaan , joten tarkkana täytyy olla, mutta kokeilemalla löytyy omalle iholle ne sopivimmat tuotteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin rasittavaa, kun iho temppuilee. Mutta minkäs teet. Onneksi kokeilemalla löytyy itselleen sopivia tuotteita, vaikka joskus meinasi usko ihan loppua, kun tuntui ettei mikään käynyt <3

      Poista
  6. Oikein hyviltä kuulosti kaikki ja näihin Bottega Verden tuotteisiin pääsinkin tutustumaan lähemmin kun voitin arvonnassa sen ihanan paketin❤️ Loisto tuotteita ja imeytyvät hyvin, suloiset tuoksut leijuu vielä pitkään sen jälkeen kun rasvoja on käyttänyt. Olin kyllä ihan ihastunut heti tuotteisiin ja vielä kun ovat testattu ilman eläimiä! Leppoisaa sunnuntai-iltaa❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, että Sinäkin tykästyit Bottega Verdeen. Ihania tuotteita ja valikoima on todella laaja <3 Mukavaa uutta viikkoa Sinulle <3

      Poista
  7. Mintun tuoksu ja minttua sisältävät tuotteet on ihan mun lemppareita. Tuota massulaastaria pitää kyllä testata, 4cm on iso muutos.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä <3 Ihanaa, että olet minttu-kohtalotoverini <3 Kivaa uutta viikkoa Sinulle <3

      Poista
  8. Hyvän kuuloisia tuotteita! Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kovasti, hiustenhoitotuotteissa en olekaan sitä vielä kokeillut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Luonnonkosmetiikkana löytyy tosi hyviä hiustuotteita <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!