Ruukkupuutarha

Olen pyrkinyt pienin askelin siihen, että meidän iso puutarha olisi jaettu vähän pienempiin osiin ja erilaisiin tiloihin. Yläpihalla on iso kiviröykkiö, johon edellinen omistaja oli tehnyt kivat penkit. Siihen paikalle halusin tehdä pienen kesäkukka-keitaan ja toteutin sen ruukkupuutarhana.  

Ensin pohdin, että näyttääkö hassulta, kun kasvit ovat penkkien takana, mutta totesin, ettei minulla ole kuitenkaan aikaa istuskella, joten asialla ei oikeastaan ole väliä.






Penkkien viereen laitoin kiiviköynnökset. Löysin nämä ihanat köynnöstuet K-raudasta talvella tosi edullisesti ja ihastuin niihin heti. En löytänyt sopivia ruukkuja, joten tuunasin nopeasti mustat ruukut sopiviksi. Akryylimaalilla tein vain muutaman koukeron ja heti näytti ihan toisenlaiselta.







Tässä ruukkupuutarhassa kaikki ruukut ovat erilaisia ja eri värisiä. Ruukuissa on se kiva puoli, että niitä saa helposti siirreltyä, jos tuntuu sille, että haluaa muutosta ilmeeseen.











Aitoviikuna, aprikoosi- ja persikkapuu tuovat vihreyttä ja pientä eksotiikkaa.










Kelloköynnöksen toivon kiipeilevän kivien päällä. Toivotaan, että se kasvaa hyvin!






Talven jäljiltä ihan kuolleen näköiset pelakuut ovat virkistyneet ja aloittelevat kukintaansa.







Rakastan näitä värejä!


















Ja edelleen rakastan tätä ihanaa runkoverenpisaraa, jonka sain HerraMieheltä kihlajaislahjaksi. Kunhan se alkaa kunnolla kukkimaan, niin sitten se on melko upea näky. Sen kanssa samassa ruukussa on muutama muukin verenpisara.



















Kunhan kaikki alkaa kunnolla kasvamaan ja kukoistamaan, niin luulisin tuosta tulevan aika kivan näköinen väriläiskä pihaan.  

Meinasin jo alkaa potemaan pientä istutuskrapulaa toissapäivänä. Tuntui, ettei juurakot ja taimet lopu ollenkaan ja kuitenkin ne oli pakko saada istutettua, jotta kerkiäävät vielä kukkimaankin. Jossain vaiheessa pohdin, että pitikö niitä daalioitakin oikeasti hankkia yli 40... Huh. Muutama 12 tuntinen istutuspäivä ja tadaa, hommat ovat melko mallillaan. Nyt pääseekin sitten siivoilemaan pihaa, kun kiireisimmät hommat on tehty. Ihanaa, kun voi kaikessa rauhassa käyskennellä puutarhassa ilman, että mielessä pyörii piiiiitkä työlista! 

Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle <3 

37 kommenttia:

  1. Hauskat kivipenkit. Ruukkupuutarhat on kauniita, itselläni ei riitä hermo niiden kasteluun. Kasvihuoneessa saa olla ruukkuja kun vesi on heti vieressä ja kasteluletku aina valmiina toimintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nuo penkit ovat tosi hienot. Edellinen omistaja teki työkseen kaikkea tuollaista upeaa. Kastelu alkaa usein loppu kesästä "vähän" tympimään, mutta laitan sitten lapsityövoiman jylläämään ;)

      Poista
  2. Ihania vahvoja värejä. Tosi mukavan näköinen istumisalue, vaikka vain hetkeksi istahtaisi!
    Kivasti tuossa on hyötykasveja ja kukkia sekaisin. Iloista viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Kesäkukkaloistoa, jei! Kyllä me tuossa vielä kahvitellaan. ;) Upea tuo verenpisara!

    VastaaPoista
  4. Jaa, mulla on kolme dahliaa ruukuissa. Kivan istumapaikan olette saaneet tehtyä. Äidilläni oli tuollainen komea runkoverenpisara. Se talvehti saunakamarissa monet talvet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daaliat ovat ihan vastustamattomia, tosi kauniita! Runkoverenpisarat myös ovat tosi upeita ja mukavan helposti talvehtivat.

      Poista
  5. Ihana ruukkupuutarha, joka pitää kastelijan valppaana. Maltathan joskus vain ihailla aikaansaannoksiasi.
    Meillä on ollut kaksi persikkapuuta, joihin tuli tulipolte. Ne oli pakko hävittää, ettei tartu päärynäpuihin. Sydän itki silloin verta.
    Hyvää sunnuntaita ja ensiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota vain ihailun-jaloa taitoa pitäisi kyllä harjoitella. Onneksi tulee valokuvattua, niin silloin tulee pysähdyttyä. Muuten enemmän kuulun niihin touhottajiin, jotka vain paakertavat menemään :D
      Voin hyvin kuvitella, kuinka kurjalta tuntui, kun joutui persikkapuut hävittämään :(
      Mukavaa sunnnuntaita ja iloa uuteen viikkoon <3

      Poista
  6. Todellakin on värien loistetta. Kauniita ovat.

    VastaaPoista
  7. Ruukut ja ämpärit ovat hyviä istutusastioita. Voi siirrellä vaikka useamminkin. Kauniita kukkia.

    VastaaPoista
  8. Upea ruukkupuutarha! Ihan mahtavaa väriloistoa kylissäsi.

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia ja kukkia! Voi miten kivat nuo penkit, mukava on istuskella ja nauttia kesästä sekä kaikesta kauniista ympärillä♥ Tuo verenpisara on kyllä upea! Leppoisaa päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde <3 Ihanaa ja aurinkoista päivää myös Sinulle <3

      Poista
  10. Näyttää aivan ihanalta. Kivan näköistä kun ruukut ovat eri värisiä.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

    VastaaPoista
  11. Kaunis kokoelma. K-raudan tuki näyttää kivalta tuunattuine ruukkuineen. Sitä kastelua miäkin heti mietin, että teillä varmaan joku on koko ajan kasteluvastaavana:)
    Noita runkokasveja olen katellu useaan otteeseen, kun ovat niin kivan näkösiä. en oo raaskinu ostaa, kun pelkään jo etukäteen, että kuolee min käsissä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runkokasvit ovat yllättävän kestäviä ja melko helposti talvehtivatkin. Itse ostan niitä aina alesta, jolloin eivät maksa enää juuri mitään. Kohtahan kesäkukka alet alkavat ;)

      Poista
  12. Ruukkupuutarhat on käteviä. Kukkia voi siirrellä paikasta toiseen tai samalla paikalla asetella eri järjestykseen. Hauskan näköiset nuo edellisen asukkaan tekemät tuolit, en ole tuollaista ideaa ennen nähnyt. Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on :) Minustakin nuo ovat aivan upeat tuolit. Kestävät ja hyvännäköiset! Kivaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  13. Kaunis ruukkupuutarha ja upean värisiä kukkia! Ihanaa alkavaa viikkoa koko perheelle!<3

    VastaaPoista
  14. Ruukkupuutarha on ihana paras ja helpoin!
    Ja tosiaan, kasveja on helppo siirrellä.
    Toivotavasti viikuna ehtii tehdä satoa! Täällä satokausi alkaa olla jo lopuillaan ja saa kaduilla väistellä liiskaantuneita ylikypsiä viikunoita ettei liukastu. =)

    Ihanaa juhannusviikkoa teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikuna ei taida satoa tänä vuonna tehdä ollenkaan, mutta onneksi on kivan näköinen :) Teillä sielä on hurjan erilaista kuin täällä meillä :) Ihanaa juhannusviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  15. Ruukkutarhat on mukavia ja kyllä sinulla on daalioita istutettavaksi . Tuleeko ne kaikki samaan paikkaan ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daaliat tulivat ympäri pihaa. Vähän sinne sun tänne :) Alunperin ajattelin tehdä sateenkaari-penkin daalioilla, mutta luovuin ainakin täksi vuodeksi ideasta kun aika ei millään riittänyt alkaa tekemään uutta penkkiä daalioille.

      Poista
  16. Kiva, helppo ja nopea ruukkutuunaus. :) Ihana tuo köynnöstuki! Minunkin täytynee istutella loput kukkien taimet kylmästi ruukkuihin. Ei niille oikein ole järkevää paikkaa kukkapenkeissä. Tyhjää tilaa kyllä olisi, mutta mielestäni taimeni ovat vääränlaisia kyseisiin paikkoihin. Onneksi ruukuillakin saa tehtyä kauniin puutarhan. :) P.S. Olen vähän kateellinen yli neljästäkymmenestä daaliastasi.. Minulla on vaan neljä + muutama maljakossa juurtunut daalianalku. Rakastuin jo pelkkiin daalian nuppuihin, vietävän söpöjä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei vielä ole daalioissa nuppuja, joten pääset paaaljon aiemmin nauttimaan daalioiden loistosta. Toivotaan, että meilläkin keritään niistä nauttimaan syssymmällä :) Niiden nupitkin ovat tosiaan söpiksiä!
      Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit ruukkupuutarhastani <3

      Poista
  17. Kauniita kuvia. Kiva kuulla että ruukut ovat erilaisia ja erivärisiä, se nimittäin haastaa egoa mukavasti. Hyvä sinä <3 <3 <3
    Täytyy kehua sinua kuinka reipas olet, huh! 12h istutuspäivät eivät ole mitään iisiä...
    Halipus <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!