Raparperipaistos

Raparperit alkavat olemaan hyvän kokoisia käyttöönottoa varten. Meillä raparperista tehdään kiisselin lisäksi usein myös raparperipiirakkaa. Tällä kertaa tein kuitenkin raparperipaistosta. Syksyisin teen aina omenapaistosta ja samalla tavalla saa ihanaa herkkua tehtyä myös raparperista.  Ihan super hyvää ja herkullista! 


RAPARPERIPAISTOS


5 isoa raparperin vartta
0,5 dl sokeria 
loraus siirappia


Kaurahiutale seos:

1 dl sulaa voita
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria 

Paisto: 225 asteisessa uunissa 30 min


Kuoritut ja pilkotut raparperit laitetaan voidellun uunivuuan pohjalle. Päälle ripotellaan sokeria ja lorautetaan siirappia. Jos haluat oikein pehmeät raparperit, niin laita seos uuniin tässä vaiheessa ja lisää siihen noi 0,5 dl vettä. Itse annoin seoksen olla uunissa siihen saakka, kunnes se oli kiehunut viitisen minuuttia ja sen jälkeen lisäsin kaurahiutale seoksen. 

Kaurahiutaleet ja sokeri sekoitetaan sulaan voihin ja seos lusikoidaan raparperien päälle. 

Paistetaan 225 asteisessa uunissa 30 minuuttia

Tarjoillaan vaniljajäätelön kera.






Jos raparperi tuntuu liian happamalta, niin sokerin ja siirapin määrää voi toki lisätä. Tai vastaavasti vähentää, mikäli tykkää kirpsakammasta. Meillä perhe tykkää makeasta, joten siirappiakin laitoin reilun lorauksen. 

Tykkäätkö Sinä raparperista ja mitä siitä teet? 

46 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä. Meilläkin raparperit ovat jo siinä vaiheessa että niitä voi rueta käyttämään, eli uudet piirakkareseptit ovat tervetulleita. Tätä reseptiä kyllä kokeilen. - Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin joku päivä tehdä piirakkaa ja laittaa tännekkin ohje. Raparperipiirakka on ihanaa <3 Mukavaa viikon jatkoa myös Sinulle <3

      Poista
  2. Nam. Itse tykkään kirpeämmästä. Herkullisen näköinen annos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä myös tykkään kirpeästä. Jos teen oman maun mukaan, niin tulee sanomista, khih :D

      Poista
  3. Tuo paistos on todella hyvää. Itse olen tehnyt myös saman tyylisen version omenasta.

    VastaaPoista
  4. Herkkua on tuo :) Itse olen tehnyt raparperista myös jäädykettä, kiisseliä, gourmet-jälkkärin timjamin kanssa sekä raparperi-saksankirvelipiirakkaa. Raparperi on todella monikäyttöinen kasvi ja sopii yhdistettäväksi vaikka minkä kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo jäädyke kuulostaa hyvältä ja jännältä. Raparperi on tosiaan ihanaa!

      Poista
  5. Raparperi ei oo koskaan ollu ihan mun juttu, mutta jos tarjotaan kiisseliä tai piirakkaa tms., niin meneehän se. Kunhan on tarpeeksi vaniljakastiketta! ;) Mutta itte en tee yleensä koskaan. Omenasta sen sijaan teen tätä saman tyyppistä paistosta, ai että, syksyn paras herkku, kanelia tietty pintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaniljakastike tai vaniljajätski kyllä kruunaa raparperi-herkut (tai sitten sopivasti peittää sen maun, riippuen määrästä, khih). Totta, tuo on syksyllä niin mahtavaa <3

      Poista
  6. Kiitos ohjeesta! Edellinen postaus oli tosi mielenkiintoinen myös! <3

    VastaaPoista
  7. Tämä on herkullista ja lapsetkin ovat tykänneet nimenomaan jätskin kanssa. Tätä samaa "maailman parasta mössöä" on syksyisin tehty omenoista. Isolle porukalle on ollut kivempi tehdä makeita juttuja kuin meille kahdelle vanhalle kääkälle.
    Pitäis ostaa pieniä vuokia ja peltejä ja tehdä pieniä annoksia.
    Hyvää illan jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailman paras mössö on nimensä veroinen :) Voi teitä ihania "vanhoja kääkkiä", herkutelkaa toki välillä kahdelleenkin <3 Mukavaa iltaa myös Sinulle <3

      Poista
  8. Tykkään raparperista, kiisseli ja piirakka maistuvat, pitääpäs kokeilla myös paistosta, minä teen syksyisin myös omppupaistosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo paistoskin on ihan suussa sulavan hyvää, hjam. Samoin kyllä kiisseli ja piirakkakin <3

      Poista
  9. Nam, näyttää niin hyvältä. Pitääkin testata tätä raparperiversiota, olen vastaavaa tehnyt omenoista.
    Haleja iltaasi Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Suosittelen kokeilemaan, on nimittäin super hyvää :) Ihanaa uutta päivää Sinulle Outi <3

      Poista
  10. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta vaihtoehdolta äskeiselle jäätelö/ mangopilttiseokselle, jota äsken just vetäisin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan :) Tuo sinunkin herkkusi kuulostaa kyllä oikein hyvältä <3

      Poista
  11. Rakastan kaikkia kauramurujuttuja, joten ihana että muistutit tästä! Tätä voi tehdä jopa täällä Boliviassa - ei tosin raparperistä, mutta vaikka omenoista. :-) Meinaan tehdä tätä vielä tällä viikolla, ja odotan jo kieli pitkälläni. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä, on nimittäin tosi hyvää. Tuo omena versio on meillä ihan huippusuosittu syksyisin :)

      Poista
  12. Teen samaa syksyisin omenoista, mutta raparperista en ole vielä kokeillut. On varmasti hyvää, kiitos vinkistä taidankin kokeilla tänään kun on tuota pikkuväkeäkin paikalla.

    VastaaPoista
  13. Omenoista miekin oon tehny samanlaista paistosta. Kokeilen raparperistäkin, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tosiaan kokeilemaan. On nimittäin tosi hyvvää <3

      Poista
  14. Raparperi on mielettömän hyvää ❤️ Piirakoita enimmäkseen leivon.
    Kiitos tuosta hyvältä vaikuttavasta reseptistä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä raparperista, hjam! On niin ihanan hyvää! Kiva kuulla, että resepti vaikutti hyvältä :)

      Poista
  15. Oon kans tehnyt vastaavaa ja tykkään kovasti. Menee aamupalanakin kun vaihtaa jäätelön tai vanilijavaahdon maitoon:))

    VastaaPoista
  16. Rapareperipaistos on kyllä tosi hyvää. Koin kamalan pettymyksen pari päivää takaperin, kun meinasin tehdä paistosta ja huomasin että joku on keittänyt kaikki kauraryynit puuroksi. :( No sitten keitin kiisseliä ja lisäsin valmiiseen kiisseliin pakastimesta viime kesän mansikoita. Sitä syödessä vähän mielikin parani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan hiivatti, kävipä huono tuuri. Toivottavasti olet jo päässyt kaurahiutale ostoksille :)

      Poista
  17. Tuo se on sitten herkkua, nam:) Muistan kun lapseni piti joka kevät-kesä saada narskutella raparperiä raakana..vesi vuoti välillä silmistä kun oli niin kirpakkaa ja sittenkin hyvää:) Tuo paistos on viimeistään varma kesän merkki:)♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. khih, niinpä! Ihania muistoja! Sitten piti vielä esittää, että ei tämä ole yhtään kirpeää, jos joku ihmetteli, miten tuota voit syödä. khih :D

      Poista
  18. Kuulostaa niin herkulliselta, että tätä pitää testata :)

    VastaaPoista
  19. Kiitos vinkistä! Kokeilinpas tätäkin raparperimuotoa ja hyvää tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit <3 Olet ollut mielessäni usein Leila, toivottavasti voit hyvin <3

      Poista
  20. Kiitos ohjeesta,teenkin huomenna tätä paistosta,ensin paistan muikkukukon ja tämän teen jälkkäriksi,..nam..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että menee kokeiluun <3 Kuulostaa ihanalle aterialle, nam!

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!