Juhannuksesta jouluun + vinkki arvonnasta

Niin on juhannus saatu vietettyä. Ilmat eivät suorastaan suosineet, mutta eivät häirinneetkään ilonpitoa. Ilona ja Julia olivat sukumökillä koko juhannuksen ja meillä muuten porukka vähän vaihteli. Ensin perjantaina HerraMies oli lapsien kanssa mökillä ja minä saunoin ja paransin maailmaa ystävän kanssa kotosalla. Sääennusteita katsoessani olin tehnyt villin suunnitelman, että teemme pihakierroksen skumppalasien kera. Kävin oikein skumppapullotkin ostamassa (tosin minikokoiset seuraavan päivän pelossa), mutta rassukka unohdin, ettei meillä mitään skumppalaseja ole. Eipä haitannut tunnelmaa hirveä tuuli, eikä edes tavalliset juomalasit. Piha kierrettiin ja kaarrettiin ja skumppaa juotiin. Khih. 







Eilen söimme porukalla yhdessä ja toiveeni omista juhannusperunoista toteutui. Hiphei <3 Oli muuten ihan älyttömän hyvää! Ruuan jälkeen HerraMies lähti teiniensä kanssa mökille ja me jäimme Taikan kanssa nauttimaan tyttöjen illasta. Kävimme jätskillä ja ostamassa herneitä ja mansikoita... Ja vähän sipseja ja suklaatiakin. Herkkuja ja kävelyretki heppoja katsomassa. Ei hassumpaa juhannuksen juhlintaa ollenkaan. 










Tänään arki onkin jo koittanut ja päivä on puuhasteltu pihassa kaikessa rauhassa. Yksi pieni hasardikin päivään mahtui, kun lainatytär onnistui saamaan ahvenen ruodon nieluun pystyyn. Enpä ole ennen kalanruotoa pinsettien kanssa pyydystänytkään kenenkään kidasta, mutta nyt on sekin koettu ja varmasti oppirahat ruotojen syömisestä maksettu. Sääliksi kävi, kun "pieni" oli jo ihan kauhuissaan. Reippaasti ja rohkeasti kyllä antoi ruodon poistaa <3 Onneksi ei tarvinnut lääkäriin lähteä, olisi voinut hetken aikaa joutua jonottelemaan. 





Taikahan on aito joululapsi (syntynyt 25.12) ja tänään, kun jouluaattoon on tasan puoli vuotta, kaivoi tyttö joululaulukirjan esille ja halusi, että iltasatu vaihtuukin joululaulujen laulamiseen. Joten meillä on tänään tonttulauluja laulettu ja arvaatte varmasti, miten ihanan korvamadon niistä sain! 

Miten Sinun juhannus sujui? Toivottavasti mukavissa merkeissä <3


Lopuksi vielä vinkki arvonnasta, joka on käynnissä Maatiaiskanasen Facebook-sivulla. Yli tuhannen tykkääjän-arvontasarja huipentuu Fatalii Gourmet Oy:n  mahtavan isoon tuotesettiin. Kannattaa käydä osallistumassa! Arvonta-aika päättyy 26.6, joten vielä ehdit osallistumaan. 




54 kommenttia:

  1. Uusi peruna, yksi vai kattilallinen? Kyllä nyt voi oikeastaan viritellä joululauluja, onhan se lähempänä kuin seuraava Juhannus! Meidän Juhannus sujui 1+5+1 poikakoira -porukassa. Yksi pojistamme poikineen ja veljenpoikineen olivat eilen ja tänään lounaalla (naisväki minua lukuunottamatta oli ansiossa.) Härregud nuorten miesten ruokahalua!!! Ihailen...
    Arvontaan tietenkin osallistun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ihan kattilallista tullut, mutta kuitenkin jonkin verran. Viisi meitä oli syömässä ja jokainen sai useamman oman potun. Lisäksi oli kaupastakin ostettuja, kun nuo teinit tuppaavat syömään huimat määrät, khih :) Nuorten miesten ruokahalu todella on melkoinen :D
      Mukavan kuuloista ollut teilläkin juhannuksena <3

      Poista
  2. Juhannuspotut omasta maasta, se on hieno hetki. Me laitoimme perunat niin myöhään että vielä saadaan odotella viikkoja syötävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman maan perunat ovat aivan super hyviä, saa niitä siten mihin aikaan vain :)
      Itselläni oli jotenkin tavoitteena tuo juhannus ja sitä ajatellen laitoinkin ämpäriin perunat kasvamaan joskus huhtikuussa :D

      Poista
  3. Ihana oli sinun juhannuskertomus ja kaiken kruunuksi uusia omia perunoita,minäkin kokeilen omia tässä kuun lopulla,jokohan...Meillä oli rauhallinen juhannus,saatiin talon toisen puolikkaan remontti loppuun,enää sähkömies uusii kaikki johdot ja muutama lista paikalleen.Myrsky oli valtavan kova,eilen olikin taas oksien ja käpyjen keräily,jo kolmannen kerran tänä kesänä.Onneksi ei pahempaa jälkeä,muutama kukka-astia nurin,puita ei kaatunut meiltä,naapuri tontilla kaatui iso mänty.Hyvää kesäkuun viimeistä viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaija <3 Mitä kaikkea sinä teet oksista ja kävyistä?
      Ihanaa, että remontti edistyy. Se on mahtavaa <3 Hyvä, ettei myrsky aiheuttanut suurempia tuhoja. Ihan hurja se tuuli olikin.
      Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  4. Waude, omia perinoita jo ja juuri sopivasti juhannukseksi. Minullakin on komeita varsia jo:)mutta ei vielä varmaan noin isoja mitä sinulla,saavat vielä kasvaa hyvän tovin:):)Auts ruoto kurkussa, onneksi selvisitte säikähdyksellä. Mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin huhtikuussa perunat ämpäriin kasvamaan juuri juhannusperunoiden toivossa. Vähän kyllä epäilin, etteivät ole kasvaneet mihinkään, mutta onneksi olin väärässä :)
      Toivottavasti tytölle ei jäänyt mitään kauhua kalan syöntiä kohtaan. Säikähti kyllä melkoisesti, mutta hyvä, että nyt kaikki kunnossa :)
      Kivaa uutta viikkoa <3

      Poista
  5. Omat perunat juhannuksena on luksusta. Mä kasvatan yleensä myöhäisiä erikoisempia lajikkeita. Tänä vuonna laitoin myös Timoa ihan vain juhannus mielessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne omat potut jotenkin juhannus aterian kruunasivat. Timo on hyvän makuinen ja mukavan aikainen. Saitteko te omia pottuja? Meillä nämä olivat jotain randomeita, jotka olivat alkaneet jääkaapissa itämään :D

      Poista
  6. Teilläpä on tosiaan herkuteltu monella tapaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Tänään kaipaakin ihan hetelmiä, kun olo on jotenkin vähän jähmeä kaikesta suolan ja sokerin määrästä :D khih

      Poista
  7. Kivan leppoisalta kuulostaa juhannuksenne. Oi ihanaa, että saitte jo omia pottujakin.
    Tuo kalanruotojuttu on tuttu myös minulle, eikä ollenkaan leikin asia. Minulla meni joskus nuoruudessa lohen ruoto kurkkuun. Kaoin sitä pari päivää, kun ajattelin sen lähtevän itsekseen tai näkkileivän matkaan. Mutta kyllä sitä oli lääkäriin lopulta lähdettävä. Siellä sanottiin, että oli hyvä, kun menin. Ruoto olisi voinut alkaa koteloitumaan ja sitten olisi ollut leikkauksen paikka. Lopulta lääkäri sai sen puudutuksen jälkeen pois, kun sairaanhoitajakaan ei onnistunut.
    Hyvää huomenna alkavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, kuulostaa inhottavalta tuo sinun ruotomuistosi :( Onneksi ei ollut kerinnyt koteloitumaan ja lääkäri sai ruodon pois. Voin niin kuvitella, miten inhottavan tuntuinen ruoto on kurkussa. Huh!
      Juhannus sujui tosiaan mukavasti ja nyt on kiva palata takaisin arkeen :) Kivaa uutta viikkoa Sinulle <3

      Poista
  8. Moi. Juhannus sujui ihan oman perheen kesken. Ei olla mitään juhlijoita. Ulkoiltiin, lämmitettiin saunaa ja oltiin vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa oikein mukavalta tuo teidän juhannuksen vietto :)

      Poista
  9. Omia perunoita vartutaan myös me. Meidän juhannus menikin just noin kuin sami mainitsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omat potut ovat super hyviä :) teidän juhannus kuulosti oikein mukavalta :)

      Poista
  10. Teillä oli vipinäjuhannus. Me pidimme sadetta tuvassa, mutta ei se dropannut tunnelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sadetta tai paistetta, niin tärkeintä on mukava yhdessä olo <3

      Poista
  11. Nam, uudet perunat. Minä saan niitä vielä odotella. Joululapsella on lupa virittäytyä tunnelmaan jo hyvissä ajoin. Minä olen syntynyt talvella, mutta maltan erittäin hyvin odottaa talvea, sen voisi suorastaan ohittaa kokonaan. Kesä on niin ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekkin talven lapsi ja allekirjoitan talven ohituksen aivan täysin :D Kesä on mahtavaa aikaa <3 Täytyy myöntää, että toivon, ettei joululaulukirja ala joka ilta olemaan ohjelmassa. Mutta neiti vietti eilisen päivän tonttulakki päässä ja toivoi joululauluja, niin pakkohan se oli :D Khih :D En tiedä, miten ajoitus osuikin noin oikeaan, kun emme itse puhuneet mitään joulusta :D

      Poista
  12. Voi ihanaa,omia uusia perunoita!♡
    Lapset ovat niin valloittavan spontaaneja.Ehkä me aikuiset olemmekin hieman liikaa sääntöihin,normeihin ja kausiin sidonnaisia?😄
    Onneksi ruoto lähti helpohkosti pois kurkusta.Ihanat kuvat.♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. uudet potut ovat aivan ihania <3 Kyllä meille aikuisillekkin tosiaan pieni spontanius tekisi välillä oikein hyvää ;)
      Ihanaa uutta viikkoa Sinulle <3

      Poista
  13. Oi omasta pellosta uusia perunoita :) Meillä niitä ei vielä saa, mutta tokihan torilta haettiin aattona ja kyllä ne olikin hyviä. Jouluunhan ei niin pitkä aika olekaan, joten ei kai haittaa, vaikka välillä virittäytyy tunnelmaan. Aurinkoa viikkoosi!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torilta varmasti saa oikein erinomaisia pottuja. Jouluun on hyvä alkaa jo henkisesti valmistautumaan, khih :) Aurinkoa ja lämpöä myös Sinun viikkoosi <3

      Poista
  14. Omat potut keskikesän ruokapöydässä on pettämätön yhdistelmä.
    Hienolta kuulostaa tuo teidän juhannus.
    Asenteesta se on kiinni - ei säistä.
    Laseja tärkeämpää on se kenen kanssa kilistelee!
    Mukavaa maanantaita teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin se menee, tärkeintä on asenne ja hyvä seura <3 Ihanaa maanantai-iltaa Sinulle <3

      Poista
  15. Uudet perunat on niin parhaita ja oman maan maukkaimpia :) Hyvä ettei ruodon kanssa käynyt hullummin!
    Täällä oli leppoisa kotijuhannus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. UUsien perunoiden maku ja koostumus on aivan superia, hjam! Onneksi selvittiin ruodosta säikähdyksellä. Toivottavasti tytölle ei jäänyt mitään kammoa siitä...
      Leppoisa kotijuhannus kuulostaa erinomaisen ihanalta <3

      Poista
  16. Uudet perunat ovat sitä suurinta kesäherkkua! Nam.
    Voi miten pelkäänkään juuri ahvenen ruotoja - ne kun ovat niin pikkuisia ja aiheuttavat helposti hässäkän. Isäni on kerran ollut ihan päivystävällä ruotoa poistamassa.

    Aurinkoista viikkoa teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ne tosiaan ovat, aivan ihania <3
      Ei nuo ruodot leikin asia ole ja tässä tapauksessa pientä leikkimistä ja "elvistelyä" oli, joten oppirahat varmasti tuli maksettu. Onneksi kuitenkin selvittiin säikähdyksellä ja luulen, että tytölle oli mukavampi että minä poistin ruodon kuin lääkäri.
      Ihanaa ja aurinkoista viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  17. Oi, suoraan maasta saadut perunat on niin herkkua!
    Mukava juhannus siellä ollut!
    Me kotoiltiin, grillattiin, pelailtiin, herkuteltiin ja saunottiin.
    Onneksi saitte ruodon pois ja säikähdyksellä selvisitte!
    Mukavaa viikkoa Hilu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidänkin juhannus kuulostaa aivan ihanalta <3 Toivottavasti tytölle ei jäänyt mitään kammoa kalan syömistä kohtaan. Mukavaa viikkoa myös Sinulle Sari <3

      Poista
  18. Kuullostaapa juhannuksesi mukavalta!
    Onneksi selvisitte ruotoepisodista säikähdyksellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhannuksesta tuli nautittua täysillä <3 Tosiaan, onneksi ruotoepisodi meni noinkin helpolla. Toivon, ettei tytölle jäänyt mitään pelkoa kalan syömistä kohtaan!

      Poista
  19. Ompas teillä ollu herkut juhannuksena.
    Kalanruodot on viheliäisiä ja ahvenessa etenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnon herkkuöverit, khih :D Kyllä nuo ruodot osaavat inhottavia olla. Itselleni on jo lapsuudesta jäänyt pelko niitä kohtaan, kun äitini oli niin pelokas ruodoista. Toivon, että tytölle nyt jäänyt tästä mitään kammoa. Kuitenkin varovaisuutta on hyvä opetella :)

      Poista
  20. Omat perunat juhannukseksi. Voiko parempaa olla! Eilen pääsin maistamaan ensi kertaa tänä kesänä kotimaisia uusia perunoita ja kyllä ne maussa niin pesee ruotsalaiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväästä saakka unelmoin, että juhannuksena oli omia perunoita ja olin kyllä super onnellinen, kun se toteutui. Jokaista suupalaa tuli maisteltua autuudella :D
      Uusissa perunoissa huomaa heti eron, jos perunat ovat joutuneet yhtään odottelemaan ennen syöntiä.

      Poista
  21. Oi, omasta maasta nostetut perunat ovat kyllä parasta! Omiani en ole vielä päässyt maistamaan, ovat niin pieniä vielä. Ehkäpä pian, kun juhannuksena tuli sitä kauan kaivattua vettä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin ne tosiaan ovat <3 Vesi teki luonnolle ja kasvatuksille niin hyvää <3 Toivotaan, että pian pääset herkuttelemaan omilla perunoilla <3

      Poista
  22. uudet perunat ovat suurta herkkua!

    VastaaPoista
  23. Kiitos mukavasti sujui juhannus, säästä huolimatta!
    Ihana tuo teidän juhannusjärjestely.
    Oli varmaan hauska laulella joululauluja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että juhannus säästä huolimatta oli mukava <3 Juhannusjärjestely toimi näin oikein kivasti. Lapsetkin saivat isi-aikaa reilusti ja jokainen pääsi rentoutumaan ja nauttimaan mukavasti tunnelmasta :) Joululaulut keskellä kesää olivat ihan piristäviä, khih :D

      Poista
  24. Olen kyllä niin huono bloggaaja kommentoimaan toisten blogeihin. Varmaan siksi mun kommenttikentät omassa blogissa ovatkin niin tyhjää ammottavia. :)
    Mutta meillä juhannus meni kotosalla, sateiden keskellä. Yritin nauttia uudesta kesähuoneestani, jonka sain juhannukseksi valmiiksi aittaan. Mutta eipä siellä voinut oikein nauttia, kun ilmat oli niin kalseat ja .. aitassa kylmä.
    No nyt kun viikolla on ollut lämmin niin olisi voinut siellä istua, mutta olen ollu töissä ja töistä tultua niin väsynyt, että pakko on ollut ottaa pieniä päikkäreitä. Mutta ehkä mä sitten parin viikon päästä siellä nautin ja istuskelen, kun alkaa kolmen viikon loma! :)
    Kiva juhannus ainakin teillä ollut. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin oli alku kesästä aika, jollon en vaan ehtinyt vierailemaan blogeissa ja oli ihana huomata, kuinka lukijat jaksoivat tulla kommentoimaan. Usein kuitenkin oma kommentointi aktiivisuus näkyy kommenttikentässä :)
      Oih, aitat ovat ihania ja tuollainen kesähuone on varmasti super ihana <3 Toivotaan, että kerkiät vielä kesän aikana siitä nauttimaan :)
      Juhannus oli tosi kiva ja nyt on taas mukava palata arkeen :)

      Poista
  25. Minä sain myös viettää juhannusaattona aikaa kaverien kanssa meillä kotona, kun muu väki oli mökillä. Ihan kivaa vaihteeksi. :) Meilläkin oli kuopuksella pienempänä pitkän aikaa kauhea hinku kuulla joululauluja iltaisin. Niitä laulettiin, oli kesä taikka talvi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma aika tekee välillä niin hyvää ja etenkin ystävän kanssa :) Ihana, ettei olla ainoa perhe, jossa joululaulut soivat ympäri vuoden :D

      Poista
  26. Ihana pikkutyttö, kuin mansikka itsekin:) Vielä en ole tälle kesälle maistellut mansikoita, herneetkin on vielä ilman keppejä, eikä oman pellon pottujakaan, juhannusperunat saamme ehkä heinäkuussa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irja <3 Saa juhannusperunat juhannuksena tai heinäkuussa, niin hetki on aivan ihana. On ne niin super hyviä :)

      Poista
  27. Ihania kuvia ja makeelta kuullosti juhannuksen vietto <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!