Kevät-messujen ostoksia ja tunnelmia

Viikonloppuna oli perinteiset Kevät-messut Helsingin messukeskuksessa. Tai itse asiassa messuthan alkoivat jo torstaina. Eilen olimme HerraMiehen kanssa viettämässä messupäivää. Tarkoituksena oli ottaa paljon valokuvia, mutta lopulta päädyin siihen, että nautin vain tunnelmasta ja kauneudesta ihan "livenä", enkä linssin läpi. 

Lähdimme tarkoituksella liikkeelle messujen viimeisenä päivänä ja toiveissa oli tehdä todella halpoja ostoksia. Kuvittelin, että juurakotkin myydään niin pohjahinnalla, että senkun vain täyttää kassit. Khih. Ei se ihan niin kyllä mennyt. Leikkokukat myytiin lopussa todella halvalla, mutta juurakoiden hinnat eivät juurikaan tippuneet.  Vähän tinkimällä sain kuitenkin tehtyä omasta mielestäni hyviä kauppoja. Esittelen tässä postauksessa suurimman osan ostoksistani. 

Daaliat ovat yksi intohimoni ja niitä ostinkin useammanlaisia.





Olen näistä niin innoissani! Daaliat ovat kukkia, jotka eivät yleensä lupauksiaan petä, vaan ovat oikeastikin todella kauniita, upeita ja näyttäviä. Vaikka näitä on melko monta ja Tsekin tilaus vasta saapui ja olen näitä muualtakin hankkinut ja kellarissa on ehkä parisen kymmentä juurakkoa, niin silti huomasin tänään, että minulta puuttuu täysin yksivärisenä punainen, keltainen ja valkoinen daalia. Eli sellaiset täytyy vielä hankkia. Etenkin, mikäli meinaan sateenkaari-daalia penkin toteuttaa. Nämä moniväriset ovat vaan niin vastustamattomia, että niitä tulee haalittua. Kuvien vasemmasta alalaidasta löytyy lajikenimi.












Muistelin, että Tsekin tilauksesta tämä olisi jäänyt puuttumaan loppuunmyynnin vuoksi. Äsken, kun tilausta tarkastelin, huomasin, että tämä oli saapunut ja muistin väärin. Ehkäpä kestän sen, että näitä on nyt kaksi... Ainakin kuvan perusteella tämä on minusta todella upea. Tosin, sininen väri daalioissa useimmiten on selvästi violetti, joten jännityksellä odotan, millainen tämä on oikeasti. 


























Tummalehtiset daaliat tuovat ihanaa kontrastia kukkapenkissä. Tästä tulikin mieleen, että olisikohan valkokukkaista tummalehtistä daaliaa. Semmoinen nimittäin olisi aivan ihana. Viime vuonna ostin oranssi kukkaisen tummalehtisen ja se oli todella kaunis. Näitä ehkä voisin hankkia muutamia lisääkin... 




















Juuri kun olimme lähdössä, eräs myyjä kuului sanovan, että loput kasvit myydään 10e/pussi. Äkkiä kassi kouraan ja täyttämään. Tämä kiivi on mielenkiintoinen, enkä ollut siihen yhtään perehtynyt etukäteen, kun nopeasti vain nappasin mukaani. Äsken tätä googlettelin ja paljastui, että "issai" on niin arka, ettei meidän seudulla menesty ulkona talvea. Jään siis pohtimaan, että istutanko maahan kasvihuoneeseen, vai ruukkuun ja vien talveksi kellariin. Luultavasti päädyn talvettamaan tämän kellarissa "Jennyn" seurana.  Issai on yksikotinen, eli samassa kukassa on sekä hede- että emiyksilöt, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että tämä ei tarvitse kumppania satoa tehdäkseen. Tämä oli mielestäni hyvä löytö! Viime kesänä innostuin kiiveistä ja tämä oli nyt neljäs. Toivottavasti joskus saamme satoakin.





Samasta paikasta oli myös tämä karhunlaukka, joka on villiyrtti. Maku on ilmeisesti sipulinen, ehkä valkosipulin tyylinen, mutta miedompi. Olin suunnitellut hankkivani Vaarinlaukan, mutta voi olla, että tämä korvaa sen. Toisaalta, jos tähän tykästyn, niin miksipä ei voisi Vaarinlaukankin hankkia... Onko Sinulle kokemusta kummastakaan ja miten olet kasvia käyttänyt?






Sitten tunnistustehtävä. Tätä ihailin jo messujen alussa, mutta en ostanut. Lopuksi tuohon kympin kassiin laitoin tämänkin ja unohdin nimen sen silijän tien. Lehdet muistuttavat mielestäni rönsytiarellaa, mutta ovat kirjavat. Jos joku tunnistaa, niin kertokaa ihmeessä, mitä menin hankkimaan. Minusta tämä oli tosi ihana! Kympin kassiin mahtui vielä vähän muutakin, mutta niistä myöhemmin lisää.






Lintuhäkistä olen haaveillut jo vuosia ja nyt löysin sellaisen 50 %:n alella. Hintaa tuolla aika isolle häkille jäi 11 euroa, jota en pahana hintana pitänyt. Jeee, nyt miulla on lintuhäkki! 





Ostin lisäksi erilaisia Iiriksen juurakoita. Tosin, tämän uutuus lajikkeen kasvuun lähteneet lehdet olivat niin epätyypillisiä Iirikselle, että saa nähdä, mitä niistä lopulta tulee. Ihmettelin asiaa ääneenkin, mutta kovasti myyjä vakuutti kyseessä olevan Iiris. Katsotaan siispä, mitä heistä tulee. Sen verran hintaa kuitenkin tingin, että mikäli osoittautuuvat joksikin ihan muuksi, ei jää harmittamaan milläänlailla. Kuvat ovat vähän huonoja, kun jouduin niitä väkijoukon takia zoomailemaan, mutta kyllä niistä näkee, mitä tuli hankittua. Kaikkia kuvissa näkyviä Iiriksiä otin matkaani. Ja kyllä, myös Iirikset kuuluvat lempparikukkiini, vaikka ovatkin melko epävarmoja kukkijoita.













Kukkaostosten lisäksi messujen upeinta antia oli ehdottomasti blogisiskojen tapaaminen. Versoja Vaahteramäeltä-blogin Riina oli juuri niin ihastuttava kuin blogista olin jo päätellytkin. Satu, joka kirjoittaa Talossano23- ja Sata Sävyä Vihreää-blogeja tuntui myös samantien tutulta ystävältä ja oli aivan ihanan pirtsakka. Korpinkiven tupa ja Tsajut-blogien Satu oli myös erittäin mukava nainen, jonka kanssa jutessa ei olisi uskonut, että näimme ekaa kertaa. Päivänpesän elämää-blogin Katjan kanssa näimme pikaisesti, kun olimme peräkkäin kassajonossa, mutta emme valitettavasti kerinneet juttelemaan, kun höösäsin ostoksiani niin intopiukeana ja kun sain ostokset maksettua, oli Katja jo kerinnyt matkaa jatkamaan. Seuraavalla kerralla sitten toivottavasti pääsemme asian korjaamaan :) 

Olen tosi iloinen, kun pääsin teidät tapaamaan <3 

HerraMiehellekin täytyy hattua nostaa, miten jaksoi koko päivän ravata kanssani ympäri ämpäri messualuetta ja etenkin viimeisen tunnin aikana juosta edes takaisin, kun etsin hyviä alennuksia. Yksi messujen suloisimmista hetkistä oli, kun eräässä kojussa oli rintaneuloja, joissa luki I <3 Helmi ja HerraMies totesi, että tämä olisi kyllä ihan Sinulle, kun olet itsekkin tuollainen helmi. Khih. Taisimme esittelijän kanssa molemmat huokaista yhtä ihastuneina.  HerraMies sanoikin kotimatkalla, että hänelle messujen parasta antia oli se, että vaimo oli niin onnellinen. 

Lopuksi vielä muutamia kännykällä napattuja kuvia messualueelta.







































Kaiken kaikkiaan ihan kiva tapahtuma, mutta ehkä liikaa kaikkea, eikä lopulta mitään kunnolla. Itse jäin kaipaamaan paljon enemmän kasveja. Juurakko ja kasvi-myynnit oli myös sijoitettu melko sekavasti ympäri aluetta, joka oli vähän kurjaa. Kuitenkin käynnistä jäi ihania muistoja ja se linnun laulu, joka messuilla soi, oli aivan ihana! 

Jos kävit messuilla, niin mikä sielä oli Sinusta kaikista parasta? 

Ihanaa uutta viikkoa <3

54 kommenttia:

  1. Messuilla tuli lauantaina käytyä. Mikä oli parasta sitä en osaa sanoa, ehkä että meillä oli mukana kotiin viemiseksi muutamia hyviä esitteitä tulevia projekteja varten .Karhunlaukkaa minulla on mökillä jo aika mukavasti .Ne on lisääntynyt siemenestä itsestään .Käytän sen lehtiä ruuassa tuoreeltaan esimerkiksi pihvien päällä tai salaatissa. Minulla on myös paljon iiriksiä ja ongelmia ei ole ollut kukinnan kanssa kukkivat joka vuosi ja ihan runsaasti. Hienot daaliat sinulla ja ainekset sateenkaari penkkiin .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla jään odottelemaan projektejanne, jos niitä blogissasikin esittelet :) Kiva kuulla, että Karhunlaukka lisääntyykin hyvin ja juuri nuo vinkit käyttöön olivat erittäin tervetulleita, kiitos :) Iiris on kyllä niin kaunis, että itsekkin soisin sen vuosittain kukkivan. Siniset ja valko-lilat kukkivat kiltisti itsellänikin, mutta nämä uudet tuppaavat tekemään vain lehtiä. Aina silloin tällöin joku onneksi ilahduttaa kukinnallaankin :)

      Poista
  2. Veikkaisin tuota mysteerikasvia rönsytiarellaksi. Olet tehnyt hienoja löytöjä messuilta, upeita dahlioita ja iiriksiä. <3 ~Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä se tosiaan on joku sen kirjava muoto... Messuilla sillä oli joku toinen nimi, mutta hitsi kun unohdin sen samantien. Tuolla kukkien ja värien kirjossa on toisaalta helppo tehdä löytöjä, mutta toisaalta hankalaa, kun valinnanvaikeus on niin huima ;D

      Poista
  3. Mahtava daaliapenkki sinulle on kyllä tulossa :D Ihanaa, kun muiltakin lähtee ihan lapasesta nämä kevään hankinnat. Lohduttavaa vertaistukea. Karhunlaukka olisi kiva saada omallekin pihalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khih, vertaistuki tekee tosiaan hyvää <3 Kaikessa kahjoudessaan tämä on kyllä mahtavaa :D

      Poista
  4. Mahtava määrä dahlioita! Kesäkukkaloisto on varmasti taattu. En ole koskaan käynyt messuilla, että olisin päässyt alennusten kimppuun. Sieltäkin löysit vaikka mitä ihanuuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne daalia valikoimat messuilla oli ihan käsittämättömän huikeat. Toivottavasti joskus pääset messuille tekemään löytöjä :)

      Poista
  5. Rakastan daalioita ja iiriksiä!! <3
    Upean valikoiman saitkin haalittua.
    Minne ihmeeseen sinulla mahtuu nuo kaiki ihanuudet!?

    Huikeita sidontatöitä messuillla ja kivoja ideoita.

    Aurinkoisia kevätpäiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daaliat ja iirikset ovat aivan ihastuttavia <3 Meidän puutarhassa on vielä hyvin tilaa. Tosin uusia kukkapenkkejä täytyy alkaa tekemään, khih :D
      Ihanaa kevään jatkoa myös Sinulle <3 Teillä se taitaakin alkaa piakkoin kääntymään ihan kesän puolelle?

      Poista
  6. Daaliat on kyllä kauniita ja niitä tuntuu olevan huikeina väriyhdistelminä, kiva nähdä sitten se sinun sateenkaari penkkisi. Viime kesänä törmäsin avoimet puutarhat päivillä upeisiin Iiriksiin.Kivas viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väriyhdistelmät tuntuvat tosiaan lisääntyvän huimaa vauhtia. En pistä hanttiin ollenkaan ;) khih. Iirikset ovat kukkiessaan ihan kuninkaallisen upeita, oih!
      Mukavaa viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  7. Voi ei, ehdit saada lintuhäkin, viimeinen lähti nenän edestä minulla. Osastolla oli mitä herkumpia kasveja mutta meidän oloissa arkoja, kärhöt eivät olisi olleet pahan hintaisia mutta jätin silti ottamatta. Tuo iiris on kyllä herkku jos tuon värisenä kukkii. Iirikset ovat minunkin lemppareita, Virosta on löytynyt kivasti vähän erikoisempiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luinkin, että olit jäänyt ilman lintuhäkkiä :( Oli myyjiltä fiksu veto heti aamusta laittaa kaikki puoleen hintaan. Oli ainoa koju, jonka itse huomasin, että myytiin tyhjäksi saakka. Saa tosiaan nähdä, mitä iiriksestä tulee. Vähän epäileväinen olen, mutta olisihan tuo ihan mielettömän upean värinen :)
      Hyvä tietää, että Virosta voisi löytyä hienouksia. Onko Sinulle nämä erikoisuudet kukkineet hyvin? Itselläni ne tuppaavat välillä jurnuttamaan tosi pitkiä aikoja.

      Poista
  8. Kyllä odotan kukkaloistoasi ja noita upeita dahlioitasi.
    Upeita kuvia messuilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että kesä on suosiollinen ja kasvit kasvavat hyvin <3 Kiitos <3

      Poista
  9. Hienoja kuvia ja voi miten paljon noita Daalioita:) Ne on kyllä upeita kukkia♥ Kuulosti kyllä kivoilta messuilta ja tuo lintuhäkki on hieno! Leppoisaa alkanutta viikkoa😍🌷👋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde <3 Daaliat ovat tosiaan aivan ihania :) Mukavaa viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  10. Blogisi kautta melkein kuin kävin messuilla, tässä sohvalla istuen. Kaunista! Itse luotan siihen että vanha puutarhani tekee parastaan myös tulevana kesänä. Daalioita en voi hankkia koska meillä on niitä ahneita etanoita täällä Etelä-Ruotsissa. Mukavaa kesän odottelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Vanhan puutarhan ihanuus on siinä, että kasvit ovat jo löytäneet paikkansa ja luonto osaa ohjailla sitä tosi upeaan suuntaan. Toivotaan suosiollista kesää kukkienkin kannalta <3 Voi, etana riesa on tosi kurja :( Kumpa linnut pian alkaisivat enemmänkin niitä käyttämään ravinnokseen. Ihanaa kesän odotusta myös Sinulle <3

      Poista
  11. Melkoinen määrä sinulla erilaisia daalioita ja kuitenkin jokunen vielä puuttuukin. Huh, huh. Kaunis lintuhäkki ja ihan edullinen. Mitä ajattelit siihen laittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daalia-hulluus vähän iskenyt ;) khih. En vielä ole ihan varma, mitä häkkiin tulee. Voi olla, että HerraMies haluaa sen somisteeksi kesäkeittiöön ja silloin siihen varmaankin tulee iso muratti. Tai sitten laitan omenapuun oksaan roikkumaan ja laitan pelakuun :)

      Poista
  12. Oi miten upeita daalioita, upeita sidonta töitä ja muutakin kivaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin paljon katseltavaa, että varmasti paljon näi näkemättäkin. Paljon on jälleen töitä messujen eteen tehneet todella taitavat henkilöt :)

      Poista
  13. Ihana tuo lintuhäkki, itsekin niitä ihastelin ♥ Kyllä sulla on upea puutarha tulossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tosiaan useamman vuoden lintuhäkistä haaveillut ja olin tosi innoissani, kun löysin noin edullisesti :) Toivotaan, että kesä on suosiollinen ja pääsee kukkaloistostakin nauttimaan. Toki meidän puutarhassa vielä näkyy se, että sitä vasta aletaan kunnostelemaan, mutta pikku hiljaa <3

      Poista
  14. Vau mikä setti daalioita, mahtavia ostoksia olet tehnyt. Kiinnostaa nähdä ne kaikki kesällä kukkivina, toivottavasti raportoit siitäkin blogiin :) Ihana miehesi kun on jaksanut näin hyvin puutarhahörhöilyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia on varmasti luvassa kesän aikana daalioista(kin) ja toki kaikista muista kukkijoista ja syötävistä herkuista :) HerraMies on kyllä aivan ihana, kun jaksaa tätä minun touhotustani :D Ja uskomatonta kyllä, vielä kannustaa siihen vaikka naureskeleekin, kuinka kaheli vaimo hänellä on ;)

      Poista
  15. Arvasin, että nappaat mukaasi noita Daalioita. Äitin kanssa niitä myös katseltiin, mutta äidin pihaan on tulossa aitaremontti, joten mitään ei voi sivuilla oleviin kukkapenkkeihin nyt istuttaa. Tosi harmillista.
    Hyviä ostoksia ja tuo lintuhäkki on upea. Minulla on vähän pienempi ja turkoosina täällä kotona.
    Leppoisaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khih, joku muukin jo sanoi, että olin jostain syystä käynyt daalia-osastolla mielessä, hih :D Tuo remontti on harmillinen. Löytyisikö pihasta tilaa, johon voisi laittaa daalioita ruukkuihin kasvamaan? Viihtyvät nimittäin niissäkin oikein hyvin :) Oih, turkoosi lintuhäkki kuulostaa ihanalta <3 Mukavaa viikkoa myös Sinulle ihana Outi <3

      Poista
  16. Tämähän on kuin olisi melkein päässyt itsekin messuille, kun tätä lukee ja kuvia katselee. Enää ei harmita päällekkäiset tapahtumat. Monta mielenkiintoista uutuutta (tai ainakin minulle uusia) löytyi tästä postauksesta. Kiva seurata niiden kasvua.
    Hyvää yötä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että koit tekeväsi pienen virtuaali-matkan <3 Kasvun ihmettä odotellessa :) Taas kerkisin vastailemaan näin jälkikäteen, joten toivottelen vuorostani mukavaa uutta päivää Sinulle <3

      Poista
  17. Ai että olipas mukavaa lukea noista sinun ostoksistasi! Tarkoitan sitä, että silloin on ostettava kun siltä tuntuu ja on hyvä tilaisuus ettei kotona tarvitse sitten miettiä että miksen ostanut kun olisi ollut mahdollisuus. Aivan mainioita ostoksia, minäkin kävin kaikki daaliat läpi mutta mielessä oli vain punavalkoiset nyt.
    Parasta antia oli ehkä yläkerran sidontakilpailu. Sitten sain ostettua himoitsemiani siemeniä, joiden perään osittain sinne lähdinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta, että silloin kun näkee jotain, mitä haluaa, niin se on paras ottaa silloin. Muuten jää harmittamaan. Kasveissa tätä yleensä yritänkin noudattaa ;) Punavalkoiset daaliat ovat ihania. Nuo kaikki väriyhdistelmät on nyt jotenkin tosi herkullisia.
      Itse en kilpailua nähnyt, mutta sen verran muuten sitojien työskentelyä katsoin, että käsittämättömän taitavia olivat. Hyvä, että löysit haluamasi siemenet <3

      Poista
  18. Ei tullut messuilla käytyä mutta upealle tapahtumalle vaikuttaa. Daaliat ovat kyllä tosi upeita kukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daaliat tosiaan ovat upeita ja itseäni ilahduttaa niissä se, että vaikka niitä kokoajan jalostetaan lisää ja lisää, ei niiden mahtavat ominaisuudet katoa; jaksaavat hyvin kukkia ja ilahduttavat koko kesän. Monien kasvien kohdalla valitettavasti jalostus työ näkyy heikkona talven/tautien kestona tai siten, että kukkiminen on vähäistä tai epävarmaa.
      Messuilla oli jälleen erittäin taitavat ihmiset tehneet huippu hyvää työtä :)

      Poista
  19. Niinpä, ei käyty ei. Höh, Johnny Depp pääsi kuvaan. Hullu hatuntekijä. Varmaan upeat messut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tuota kyseistä elokuvaa nähnyt. Näiden messujen vuoksi tosin kiinnostuin, että ehkäpä se pitäisi katsoa :D Messut olivat hienot :)

      Poista
  20. Onpa sulla ihania kukkia tulossa! ❤
    Ite en noista mitään ymmärrä, mutta ihailen sitten kesällä sun kukkakuvia! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sumi <3 Toivotaan, että kesällä kukat antavat parastaan :)

      Poista
  21. Ooh! Nyt on kukkaloistoa tulossa! <3

    VastaaPoista
  22. Paljon oot ostanu daalioita. Kauniita ovat!

    VastaaPoista
  23. Upeita kuvia! Nuo daaliat ovat niin kauniita <3

    VastaaPoista
  24. Iloinen kevätpostaus :)
    Ihailen murunen taitoasi kukkien kanssa, koska minä en niistä ymmärrä mitään *itkunaurua* :)
    Tunnelmallista iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanainen <3 Kukkien kasvatus ei lopun peleissä ole hankalaa, joten ties vaikka peukalosi vielä alkaisi vihertämään ;) Mukavaa uutta päivää Sinulle <3 Sinä olet kyllä aina niin ihanan lämminhenkinen ja sydämellinen ihminen <3

      Poista
    2. Kiitos, niin sinäkin <3 Haliruttaus <3

      Poista
  25. Messut jäi väliin,mutta varmasti mielenkiintoiset kevät-messut kuvistasi päätellen :)
    Daalia valikoima on sinulla mahtava.. minulla vain kaksi kasvamassa vaikka ovat lempikukkiani .. upeita kukkia ja kuvia <3
    Mukavaa tiistai iltaa Sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daaliat tosiaan ovat aivan ihania. Vielä kerkiät hankkimaan niitä lisää, jos tuntuu, että on sopivia paikkoja ;) Mukavaa viikon jatkoa myös Sinulle Anu <3

      Poista
  26. Ihania daaliaostoksia! Makee tuo Cambridge!
    Olin torstaina messuilla meidän kuusivuotiaan kanssa, hauska päivä! Ja mikä parasta, tehtiin kasvihuonetilaus, ja tänään se ihana pihaan laatikoissaan pätkähti! Kunhan saadaan perustukset mallilleen niin päästään kasaamaan. Ihquu!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!