Maatiaiskanasen Elämää blogin takana olevat tyypit ja puutarha

Ihan ensimmäiseksi täytyy sanoa, että olen aivan mykistynyt kasvihuone-arvonnan saamasta suosiosta. WAU! Toivottavasti uudetkin seuraajat viihtyvät blogin parissa myös arvonnan päätyttyä. Olen saanut aivan ihania kommentteja eri puolilta. Kiitos! Yleisesti ottaen vastaan aina kaikkiin saamiini kommentteihin, oli ne sitten tullut mihin kanavalle tahansa, mutta nyt on pakko myöntää, että kaikkiin arvontaa liittyviin mukana ollaan-kommentteihin en millään pysty vastaamaan. Olen asiasta oikeasti pahoillani. Jokaiselle kuitenkin toivotan onnea arvontaan.  On ollut ihana lukea, millaisia kasvihuone-haaveita teillä on! Todella tiedän, kuinka suuresta haaveesta on kyse ja on ihanaa, että blogin kautta joku tämän haaveen saa toteutettu. Kiitokset tästä myös Akirolle <3

Nyt kun uusia seuraajia on tullut paljon, ajattelin kertoa siitä, millainen puutarha meillä on ja keitä me Maatiaiskanasen Elämää-tyypit olemme. Heille, jotka ovat blogia pidemmän aikaa seuranneet, nämä tiedot ovat tuttuja, mutta voipi olla, että jotain uuttakin tulee. 


Maatiaiskanasen Elämää-blogin puutarha


Puutarha esittely


Blogi kertoo pääsääntöisesti kaikkeen puutarhaan ja kukkiin liittyvästä. Perheeseen kuuluu myös liuta lapsia ja HerraMies, joten elämä ei voi olla pelkkää puutarha-intoilua (vaikka usein minun kohdalla voi siltä vaikuttaakin). Myös normaali arki ja perhe ovat aina jollainlailla läsnä blogissani, sillä yhdessä usein puutarha-hommissa ollaan.  Talvisin arki täyttyy muunlaisista asioista, joista myös täällä kerron. Sydäntäni lähellä on kaikki käsillä puuhailu, joten askartelukaan ei ole vieras aihe blogissani.  



Servettitekniikalla koristeltu ruukku




Blogin kirjoittaja, eli minä Hilu, olen 32-vuotias nainen, joka on lapsuutensa parhaat vuodet elänyt maalla. Itsestäni olen tehnyt muutaman postauksen, eli jos haluat käydä kurkkaamassa, kuka blogin takana on, niin postaukset löytyvät täältä ja  täältä. Itse mielelläni aina tiedän, millainen henkilö blogia kirjoittaa ja siksi olen kyseiset postaukset kirjoittanut. Kouvolaan muutin opiskelemaan ollessani 15-vuotias ja sille tielle sitten jäin (vaikka vannoin, että Kouvolaan en ikimaailmassa jää, kun tämä on niin hirveä paikka). Kuitenkin aina maalle kaipasin. 





Lopulta monien mutkien ja elämänpolkujen kautta löydettiin tämä meidän perheen paikka maalta. Ei mikään maatila, mutta maalla kuitenkin.  Meidän tontti on reilun hehtaarin kokoinen alue. Aika suuri osa siitä on enemmän tai vähemmän metsittynyttä vanhaa peltoa. Suoranaista "hoidettua" aluetta on ehkä noin puolet? Aika vaikea arvioida. Viime kesänä laajensimme reviiriä ja tarkoitus olisi vuosi vuodelta sitä enemmän laajentaakkin piha-alueeksi. Muutimme tänne toissa talvena, joten puutarhailua on vasta ensimmäinen kausi takana. Ja toinen tulossa, jes! 



Kuva 2000-luvun alulta


Edelliset omistajat olivat jo vanhoja ihmisiä, joten pihaa ja kasveja ei oltu enää jaksettu moneen vuoteen hoitaa. Muutaman kerran kesässä he ajoivat ruohon ja siinnä se lähinnä olikin. Nokkonen esimerkiksi on erittäin hyvin edustettuna tontillamme, mutta pala palalta sen aluetta pyritään hillitsemään ja onneksi nokkosletuista tuli viime kesänä meidän poppoon suurta herkkua. 

Viime kesänä saimmekin paljon aikaan. Uusia kukkapenkkejä tein neljä kappaletta ja kahta uudistin. Istutin ainakin 7 puuta, yli 30 kärhöä, reilu 10 pensasta, kymmenkunta hortensiaa ja 10 erilaista ruusua, 2 viiniköynnöstä ja syksyllä reilut 1100 kukkasipulia. Yhdessä HerraMiehen kanssa kasasimme kasvihuoneen, joka oli yksi suurimpia haaveitani. Kasvimaan tein kasvilavoista ja ensi kesänä lavoja tulee paljon lisää. Hyötypuutarha-innostus on noussut ihan uusiin sfääreihin.  Viime kesän puuhailuista olen tehnyt kooste postauksen, jossa näkyy lähes kaikki muutokset, jotka tontilla tapahtuivat. Kyseisen postauksen jälkeen tein vielä istutustöitä jonkin verran, eli älä ihmettele, miksi sielä lukee, että esimerkiksi puita on istutettu vähemmän kuin mitä tässä kerroin. Tuo kooste viime kesästä löytyy täältä.




Olemme uusioperhe, johon kuuluu 5 lasta. Nuorimmainen on 3-vuotias Taika, joka on monille tullut tutuksi blogin välityksellä. Perheessä on myös kaksi Juliaa, jotka molemmat ovat 12-vuotiaita. Molemmat tytöt ovat puutarha-touhuissa mukana. Ilona on 13-vuotias erittäin mielipide-rikas tyttö. Perheen poika on 15-vuotias, mutta hän ei halua blogissa esiintyä. Lapset ovat siis itse saaneet päättää, näkyykö heidän kuviaan tai asioistaan täällä blogissa. Kaikki tytöt ovat innolla mukana olleet. Perheen isäntänä on HerraMies, joka aika ajoin blogissa mainitaan. 

Blogin nimi juontaa juurensa ihanista sulkarouvistamme, eli Martasta, Lotasta ja Millasta. Etenkin Martta on kerännyt itselleen faneja upealla persoonallaan. Kanat siis ovat etenkin kesäaikaan monissa postauksissa esillä, koska vaeltavat vapaina pihassa silloin, kun itsekkin olemme ulkona.



Martta-kana


Tällä hetkellä blogi täyttyy taimikasvatuksista. Kuulun höyrähtäjiin ja kun höyrähdän johonkin, niin se sitten tapahtuu kunnolla. Tänä vuonna olen kylvänyt 57 erilaista tomaattia, joten se ehkä kertonee jotakin höyrähtämisen tasosta. Saman kohtalon olen kokenut mm hortensioiden, verenpisaroiden, ruusujen, kärhöjen, paprikoiden ja kurkkujen osalta. Onneksi suurin osa puutarha intoilijoista tietää omasta kokemuksestaan, mistä puhun, eikö totta? Aiheesta keskustelimme Ilonan ja Julian kanssa myös Youtuben puolella. Puutarhahörhö or not-video löytyy tästä klikkaamalla. Maatiaiskanaselta löytyy muutama muukin video, joten käy ihmeessä kurkkaamassa ja kiva olisi, jos kanavan myös tilaisit <3


taimikasvatus


Joten, tervetuloa kaikki uudet lukijat <3 Toivottavasti viihdyt blogissani! Jos Sinulla on toiveita tulevista postauksista, niin kerro ihmeessä. Tai jos sinulla on jotakin kysyttävää, niin kysy rohkeasti! 

Ihanaa viikon jatkoa Sinulle! Rakkaudella Hilu

64 kommenttia:

  1. Ihanan paikan olette löytäneet! Me muutimme marraskuussa omakotitaloon, ja nyt niin odotan lumen sulamista ja sitä mitä tontilta löytyy. Yritän hillitä esikasvatusintoa, kun oikeasti en tiedä mitä mahtuu ja minne mahtuu. Osallistuin innoissani kasvihuonearvontaan, sillä pihan ränsistynyt versio kaipaa uudistusta. Akiron kasvihuoneista pähkäilin riittäisikö Eco strong -malli, ja mikähän olisi riittävä koko :) Onko kasvihuoneessasi "kahvittelu"paikkaa vai onko se omistettu vain kasveille?
    Hyvää jatkoa ja iloa kevääseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Olemme täällä todella viihtyneet :) Oih, sinulla onkin ihana kevät ja kesä tiedossa. Tuo on niin jännää aikaa <3 Olen kuullut joskus, että kasvihuonetta miettiessä, kannattaa valita kolme kertaa isompi, mitä luulee tarvitsevansa. khih. Kuulostaa hurjalta, mutta nälkä kasvaa syödessä :D Meillä koko kasvihuone on vain kasveille ja luulen, että silti tulen kaipaamaan lisätilaa :)
      Ihanaa kevättä myös Sinulle <3

      Poista
  2. Kaupungissa syntyneenä ja nyt yli 40 vuotta maalla asuvana ei tee mieli olosuhteisiin joissa ei saa puuhastella luonnossa. Teille piiiiitkää olemista valitsemallanne tiellä. (Oho, oli vähän paatokselleista.))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän niin mistä puhut! Paatoksellisuus sopii tähän nyt oikein hyvin ❤

      Poista
  3. Satuin löytämään tänne blogin puolelle jo muutama viikko sitten ja piti lisätä lukulistalle :) Me asutaan myös "muka maalla" ensimmäistä vuotta, muutettiin tähän loppukesästä. Haaveissa tietysti se kasvihuone kaiken muun lisäksi ja ankat olisi myös kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä onkin jännä kevät, kun pääsee näkemään, mitä kaikkea alkukesän kukkijaa pihasta löytyy. Ankat ovatkin aika sympaattisia ❤ Kasvihuone on varmaan jokaisen puutarha ihmisen unelma 😊

      Poista
  4. Kiva paikka varmasti asua ja olet kyllä aikamoinen tehopaikkaus kun perheen pyörittämisen lisäksi jaksat pyörittää blogia ja puutarhatouhuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu ❤ En osaa olla tekemättä mitään. Pakko aina jotain puuhaa keksiä 😊 Tämä paikka on se meidän maanpäällinen paratiisi ❤

      Poista
  5. Kiitos tietoiskusta. Vasta vähän aikaa seuranneena en ollut tajunnutkaan että sinullakin puutarha on vielä noin uusi (ainakin sinulle).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit ❤ Puutarhassa näkyy se, että sitä on joskus ennen muinoin rakastettu ja sen eteen töitä tehty. Eli tyhjästä ei tarvinnut aloittaa. Toisaalta, joissakin kohdin ehkä tyhjyys olisi ollut helpompi ratkaisu 😉

      Poista
    2. Välillä tyhjä voisi olla helpompi. Siitä omakohtaista kokemusta, koska vaikka pihalla olikin rakenne valmiina, kasvien osalta kuvaavin sana taisi olla vuohenputkiviidakko. Meidän kummankin tapauksessa uskon että on ollut mukavaa ensimmäisenä kesänä seurata, mitä kaikkea pihalta oikein löytyykään :)

      Poista
    3. Nuo vuohenputkiviidakot kuulostaa todellakin tutuilta :D ja kaikki muut rikkaruohot kans :D

      Poista
  6. Moikka. Tuo teidän tila on muuten mahtava. Lähellä järveä. Tuollaisesta ollaan vaan unelmoitu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan ihanalla paikalla. Ihan järven rannalla ei olla, vaan välissä on yksi mökkitontti. Hyvä puoli siinnä toki se, että tuulen suojaa löytyy paremmin kuin ihan rannalla. Nopea kuitenkin lähteä omasta pihasta kalareissulle 😊

      Poista
  7. Kiitos mahtavan arvonnan järjestämisestä. Kuulun ihailijakerhoosi, kuten tiedätkin. Olet tehnyt nyt jo paljon puutarhan eteen, vaikka se on vielä aika tuore. On kiva seurata, minkälaiseksi paratiisiksi se muuttuu ajan kuluessa. Kiitos, kun olet olemassa Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kirsti ❤ Kuulumme siis molemmat toistemme ihailijoihin! Olet tärkeä ja rakas, joten kiitos Sinulle, että olet olemassa ❤

      Poista
  8. Ihana koti! Mitä, 57 tomaattia. Huh, minulla on tomaatit vielä kaupassa. Viikonloppuna käyn hakemassa siemeniä. Huima suosio kasvihuonearvonnassa. Minä en osallistu, kun minulla on kaksi kasvihuonetta, niin annan mahdollisuuden muille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Tomaatti hurahdus on vakava tauti, vie ihan mennessään, khih 😊 Tomaatit kerkiääkin vielä hyvin kylvämään, itse olen vain vähän malttamaton.
      Kasvihuone arvonnan suosio löi ihan todella ällikällä. En olisi voinut kuvitellekkaan tälläistä. Mutta kiva näin ja toivottavasti moni uusikin blogia jäisi lueskelemaan 😊

      Poista
  9. On siinä ollut teillä hommaa kerrakseen. Melkoinen määrä sinulla on kyllä noita tomaatintaimia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvinkin olla, että olen vielä pulassa niiden kanssa. Toivotaan aikaista kevättä ;) Tai sitten täytyy alkaa kasvihuoneen lämmityspuuhiin. HerraMies ei ehkä ajatuksesta ilahdu ;) Tämä on ollut mukavaa hommaa, jota tekee mielellään :)

      Poista
  10. Olipa kiva kuulla taustoista enemmän - näin kesken kaiken tälle tulleena 😊 on teillä tosiaan ollut siellä tekemistä - mutta ymmärrän täysin, että joillekin se on vain mahtijuttu eikä millään tavalla rasite = sellainen paratiiisi se meilläkin on 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos <3 Juuri noin se on, kun jotain rakastaa, niin työ ei olekkaan enää työtä :) Ihanaa terapiaa ja iloa :)

      Poista
  11. Se on minusta hienoa, että onnistuu hurahtamaan johonkin niin, että jaksaa siitä intoilla vuositolkulla, ja aina vaan tulee uutta ja mielenkiintoista. Se pitää ihmisen elämässä kiinni, kun on jotain mielekästä tekemistä, josta saa iloa. :) <3 Mukavaa, että jaat hurahdustasi meillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta ja näissä hurahduksissa kyllä riittää iloa ja uutta ihmeteltää vuosikymmeniksi :) Ihana, että oot messissä <3

      Poista
  12. Mukava postaus. :) Ihana tomaattihurahdus! Kerro sitten miten niiden kanssa käy.
    Palaan aina vaan katsomaan tuota ilmakuvaa...ja poden ankaraa tonttikateutta. ;) Järvikin noin lähellä!!!
    Olen itse järvenrannasta kotoisin, ja se kaipuu tuntuu vain kasvavan vuosi vuodelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla, että tykkäsit :) Tomaateista saatte varmasti lukea moneen kertaan. Ja sadon korjuun aikaan olen jo luvannut tehdä makuvertailua. Tarkoitus olisi toteuttaa tämä videon muodossa :)
      Tuo kuva on vähän hämäävä. Järvi ei ole tuolla reunalla noin lähellä, mutta toisaalta, kuvan vasemman puoleisella reunalla taas on ihan lähellä. Välissä on vain kapea mökkitontti. Meille aika ihanteellinen sijainti, kun pääsee äkkiä kalaan halutessaan :) Voin hyvin kuvitella, että kaipaat järven rannalle. Vesi on tosi vaikuttava elementti! <3

      Poista
  13. Juuri lukijaksi liittyneenä oli mukava lukea nuo taustatiedot ja hämmästellä viime kesän aikaansaannoksianne. Vaikuttavaa!

    VastaaPoista
  14. Olipa mukava tutustua. Itse olen muuttanut miehen perässä "metsään asumaan" n. 20 vuotta sitten. Ja sitä se oli, kun talo rakennettiin metsästä raivattuun paikkaan. Emme ole tehneet tiukkaa rajausta siitä, mistä alkaa metsäisempi ympäristö ja pihan puistakin iso osa on tontilla alunperin kasvaneista pienistä kuusista ja koivuista leikkaamalla ylläpidettyä puustoa. Sinne kaiken sekaan on sitten vuosien varrella muodostettu kukkapenkkejä, kasvimaata ym. Kanoja meillä ei ole, mutta kaakatuksesta pitää huolen mustarastaan kana, joka motkottaa meille, kun kokee tullensa häirityksi kesken kastemadon metsästyksen tai pesänsä läheisyydessä. Tinttien määrä on muutenkin reilu säästetyt puuston vuoksi, ja ne puhdistavatkin kesällä valtavat määrät ongelmahyönteisiä ympäristöstä.
    Olen vasta viime vuosina saanut energiaa kesäkukkien kasvattamiseen siemenestä alkaen. Samalla hyötykasvien kasvatus on lisääntynyt roimasti. En kuitenkaan laita ihan 57 erilaista tomaattilajia... Onneksi myös talouden isäntä tykkää kaikenlaisesta kasvattamisesta, eikä hermostu minun "kokeiluistani".

    Mielenkiintoista kevättä maatiaiskanasen perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos Pia <3 Kiva kuulla myös teidän ympäristöstä! Kuulostaa ihanalta teidänkin paikka. Luonnon läheisyys on upean rauhoittavaa <3 Olen huomannut saman, että linnuista kannattaa pitää huolta, niin he pitävät tuhohyönteiset kurissa. Mustarastaat ovat myös aivan ihania. Täytyykin alkaa kuuntelemaan, millaista ääntä pitäävät :) Itse kasvatetuissa kesäkukissa on varmasti ihan omanlaisensa fiilis, kun niitä katselee ja ihailee <3 Ymmärtäväinen isäntä on puutarha-rouvan onni <3
      Mukavaa kevättä myös Sinulle <3 Kiva, että olet messissä <3

      Poista
  15. Olipas mukava lukea elämästä ja ihmisistä blogisi takana! <3

    Olenko muuten kertonut, että minähän olen asunut siinä Kouvolan kupeessa Korialla 18-vuotiaaksi asti? Kouvola on siis hyvin tuttu paikka. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos Satu <3 Ei ole tainnut olla puhetta, että ollaan samoja katuja tallailtu :D On tämä maailma vaan pieni :D

      Poista
  16. Oli mukava lukea kirjoittajasta ja saada nopea kooste puutarhanne taustasta :)

    VastaaPoista
  17. Kiitos, mukava tutustua! Vaikka olenkin täällä jo seikkaillut pitempään.

    Teidän tontti on kyllä upea. Ja miten sä sait kaikki ne sipulit maahan? Iiik! Minä sain noin 20 ja Felix-koira kaivoi niistä osan ylös, kun oli istutusapuna. Odotan nyt vesikielellä tulevaa kesää. Siis sun blogisi tulevaa kesää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos <3 Aika tiuhaan toki tuli istutettua, mut ympäri tonttia kun niitä istutteli, niin äkkiä hupenivat :) Paljon toki oli pikkusipuleitakin, joista koostuu ihan huomaamatta monia satoja. Meillä kanat harrastivat myös tuota apua... tosin vain suunnitteluvaiheessa, jolloin sipulit vielä olisivat maanpinnalla :D khih. Toivotaan, että saadaan ihana sipulikevät <3

      Poista
  18. Mukava tutustuu siun taustajoukkoihin ja asuinpaikkaan! Paljonhan sitä on työtä uuvvessa asuinpaikassa, vaan hiljaa hyvä tulloo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Puuhaa riittää ja valmistahan ei tule koskaan. Onneksi ei ole kiire mihinkään :)

      Poista
  19. Hienoa että olet saanut paljon lukijoita lisää, tuo kasvihuone arvonta onkin ihan huippuhieno juttu ja monelle varmasti toiveiden täyttymys. Tuo sinun tomaatti hurahdus on kyllä tarttuvaa, vaikka en mitään osaakkaan kasvatella niin täksi kesäki aion kyllä laittaa tomaattia pihalle...ainakin yhden:) Teillä on kyllä aivan ihana kotipaikka ja siellä onkin mukava pihahommia puuhastella! Mukavaa päivää ja kevään odottelua koko poppoolle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvihuone on puutarhurin haavereiden täyttymys ja yleensä lisä hurahduksen tasoa aivan uusiin sfääreihin, khih :D Ihanaa, että olet innostunut tomaatin kasvatuksesta. Opit sen varmasti ja voipi olla, että tulevina kesinä taimet lisääntyvät ;) Mukavaa päivää myös Siulle ja ihanaa kevättä <3

      Poista
  20. Hauska tutustua. Kivasti kerrot itsestäsi ja on kivempi seurata blogia, kun on niinkuin tuttu :) Tomaatteja kasvattelen minäkin, miulla vaan kylläkin muutamaa lajia. Muutettu tähän viisi vuotta sitten ja melkein tyhjästä, kun aloittaa niin tekemistä riittää. Nyt pitäisi olla kiinteät rakennelmat kaikki tehtynä niin voi keskittyä täysillä puutarhan laittoon. Onnittelut uusista lukijoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla <3 Sinulla onkin sitten tulossa ihana kesä, kun pääset tosiaan keskittymään pihan laittoon :) Tomaatin kasvttelu on mukavaa puuhaa, oli niitä sitten yksi tai 50 :)

      Poista
  21. Kiva kun ahkerana postaajana saat uusia lukijoita. Täältä saakin hyvin tietoa kasvimaailmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, jos blogistani on tiedollisestikin hyötyä :) Aurinkoista päivää <3

      Poista
  22. Minä olen kertakaikkisen mykistynyt tomaattikylvösten määrästä, sehän on suoraan Heinzin pullosta, 57 varietes :D Seuraan suurella kiinnostuksella taimien kasvuvaiheita aina sirkkalehdistä satoon saakka, kerrothan?
    Kasvariarvonta on hieno juttu mutta en osallistu, joku muu tarvinnee semmoista enemmän kuin minä (ja pihalla kiiltelee uudenkarhea pikkukasvari).

    Kivaa keväänjatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnetään, että tomaatti-kylvökset vähän lähtivät lapasesta :D Tomaateista kerron kyllä pitkin kesää ja olenkin luvannut, että kun niitä päästään maistelemaan, teen makuvertailua muidenkin iloksi. Tarkoitus olisi toteuttaa videon muodossa :D Luotetaan siihen, että tulee hyvä satovuosi :)
      Mukavaa kevään jatkoa myös Sinulle <3

      Poista
  23. Teillä on ihana koti!❤️
    Blogissasi on aina ilo vierailla.
    Onnittelut valtavasta kasvihuone arvonnan suosiosta.
    Onhan se upea palkinto.

    Hyvää torstai päivää!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos Sari ❤ Olipa ihana kommentti ❤ Mukavaa torstaita myös Sinulle 😊

      Poista
  24. Teillä on kyllä niin upea koti! Pääsisipä itsekin vielä joskus maalle.. Sulla on lähtenyt ihanasti lapasesta tuo taimien kasvatus. :) Itse olen vielä pysynyt aika järkevissä lukemissa. Kaipa viime keväinen taimiin ja työhön hukkuminen sai sittenkin vähän järkeä päähäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Taimi hulluus on kiva tauti. Mutta ehkä välivuosikin tekee hyvää siitä mahdottomasta taimimäärästä. Ensi vuonna sitten taas 😉

      Poista
  25. Kyllä maalla on mukavaa! Tosin en ole koskaan kaupungissa asunut, joten en tiedä kuinka mukavaa siellä olisi. Moni viihtyy varmaan sielläkin, taitaa olla makuasia.

    VastaaPoista
  26. Upeassa ympäristössä sijaitsevan kodin olette löytäneet! Sinuun on ollut ihana tutustua.❤ Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  27. Tätä oli kiva lukea, kun olen melkoisen uusi blogisi seuraaja :)

    Suurella haikeudella aina ihailen kanoja, kun itse jouduin meidän neitokaiset viime syksynä luovuttamaan uuteen kotiin, koska sain höyhenpyllyistä ikävän rankkoja astma- ja allergiaoireita. Kesällä olisin hyvinkin pärjännyt, kun tykkäsivät olla niin paljon ulkona, mutta talvella en pärjännyt. Niinpä kesäkanoja suunnittelen, saisi niitä tutultakin lainaksi ja syksyllä palauttaa kotiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos! Muistankin, että tästä sinun surusta oli puhetta aiemmin. Onpa ihana juttu, että saisit tutulta kesäkanoja, jotka voisi syksyllä palauttaa. Ei tarvitsisi yhtään murehtia niiden kohtaloa kesän jälkee ja kuitenkin pääsisisit nauttimaan kanojen seurasta <3

      Poista
  28. Ihana vanha pihapiiri teillä, kun katsoo tuota ilmasta otettua kuvaa. On sulla kyllä kasvamassa sitten muutama taimi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me rakastuttiin heti tähän miljööseen.Kun tultiin tätä ekaa kertaa katsomaan, ei oltu päästy edes autosta ulos, kun oltiin jo päätetty, että tehdään talosta tarjous :D
      Voi tosiaan olla, että olen vielä vähän pulassa noiden muutaman taimeni kanssa, khih :D

      Poista
  29. Lämmin kodikas postaus <3 Kiitos ihanuus <3

    VastaaPoista
  30. Olipa kiva ja mielenkiintoinen kirjoitus. Maalaiselämä on ihan parasta ja maaseutu on lisäksi ihanteellinen kasvupaikka myös lapsia ajatellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Olen ihan samaa mieltä, että tämä on erinomainen paikka lasten kasvaa, kuten maaseutu yleensäkkin 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!