Vielä kerran joulujuttuja ja sitten hei hei-joulu, tervetuloa kukkahöperyys!

Meidän joulu sujui mukavan leppoisasti, kuten oli tarkoituskin. Aloitimme jo aaton aattona joulun vieton käymällä kaikessa rauhassa joulusaunassa ja sen jälkeen ahtamalla massut täyteen lämmintä kinkkua. Hjamii! 

Jouluaattona käytiin HerraMiehen kanssa viemässä kanoille joulumaistiaiset, eli vähän jouluruokia sekä siemen-rasvaherkku, jonka olin tehnyt edellisenä päivänä sulkatytöille joululahjaksi. Ja se tosiaan maistuikin rouville. Seuraavana päivänä siitä ei ollut enää jälkeäkään! Päästettiin neidit myös ulos, mutta lumisuus ei innostanut heitä ollenkaan. Milla ei suostunut tulemaan ollenkaan ulos, Lotta kurkisteli ovelta ja Marttakin näytti sille, että tämä on typerin idea ikinä. Ja äkkiä takaisin sisälle :)






Aamulla paistelin tyttöjen kanssa pipareita, jotka hyö sitten koristelikin tosi hienosti. Meni mukavasti aamupäivä pipari-touhuissa. 




Jouluruoka syötiin ajoissa ja niinkuin kerroinkin, jokainen sai syödä, mitä halusi, eikä ollut edes maistelupakkoa. Jokaiselle löytyi pöydästä yllin kyllin ruokaa, josta tykkäsi ja jolla massun sai täyteen. Lohi ja kalkkuna taisivat olla suosituimmat ruuat!

Odotettu vieras saapui lähes heti Taikan ja minun päiväunien jälkeen. Olimme päättäneet, ettemme turhaa odotuta lapsia tällä asialla, vaan kerkiävät hyvin intoilla lahjoistaan ennen yöunia. Lapset olivat ensin vähän hämmentyneen näköisiä lahjamäärästä... Kun pukki oli lähdössä, lapset lauloivat vielä yhden laulun, jonka jälkeen pukki totesi: Nyt meni kyllä laulu niin hienosti, että taidan jättää eteiseen ainakin neljä säkillistä lahjoja lisää. Voitte ehkä kuvitella, millaisen riemun lausahdus sai aikaan... 






Taika oli todella levoton ennen joulua ja etenkin illat olivat itkuisia. Yhtenä iltana hän sitten olikin sanonut isälleen, että pelkää, kun tontut kurkkivat ikkunoista, eikä halua joulupukkia kylään. Sovittiin, ettei joulupukin ole pakko tulla, jos pelottaa ja sovimme muiden lasten kanssa, ettemme enää puhu tontuista, eikä joulupukin tulosta sen suuremmin. Kuitenkin aatto aamuna tyttö harjoitteli innolla lauluja, mitä laulaa joulupukille ja sanoi, että kyllä hän uskaltaakin ottaa joulupukin kotiin. Ensin ujostutti ihan mahdottomasti ja tyttö puristi silmät niin kiinni kuin vain sai lahjoja hakiessaan (Ilona siis kantoi Taikan lahjan hakemaan). Kolmannen lahjan tyttö jo itse kävi hakemassa reippaasti. 




Kumpaa jännittää enemmän, kun molemmilla taitaa olla sormet suussa :D




Kaikki olivat onnellisia lahjoistaan ja välillä näkyi sellaisia tuuletuksia, että olisi luullut käynnissä olevan MM-lätkä  ja Suomen saaneen maalin.  Sitä oli todella ilo seurata. Nämä teini-ikäisetkin olivat niin innoissaan, että sydämessä ihan läikähti. Minäkin olin ilmeisesti ollut kiltti,  kun sain ihania lahjoja. Kaksi puutarha-kirjaa (jotka esittelen teille jossakin vaiheessa), suklaata niin paljon, että pysyy pylly pyöreänä jatkossakin, kahdet korvikset, jalkojen hoitosetin,  lehtitilauksen (yhdessä HerraMiehen kanssa), joulukukkia ja sen himoitsemani järkkärin. Järkkäri oli siis itseltäni, HerraMieheltä ja appiukolta. Jeeee! 

Ai niin, kerroin joulukuun alussa omasta veikkauksen joulukalenteristani. Voitin siitä 50e. Hiphei! 

Nyt sanon joululle hyvillä mielin Hei Hei <3 Ajatukset alkavat olemaan jo melko paljon keväässä ja esikasvatuksissa. Suunnitelmia, haaveita ja toiveita. Eikä yksikään epäonnistuminen ole vielä päässyt harmistuttamaan mieltä (niitäkin valitettavasti joka vuosi tulee), siitä tämä hetki on niin ihana. Kaikki onnistuu toistaiseksi täydellisesti :D 

Seuraavissa postauksissa tulee olemaan aiheina uusi orkideani sekä vinkki ihan älyttömän hyvään chili- ja tomaattisiemen nettikauppaan! Kävimme tänään myös heti aamusta Ilonan kanssa Torin Kukka Petri Husun-joulumyymälän alessa ja kyllähän sieltä jotain mukaankin lähti... Niistäkin lisää myöhemmin.

Ja hei, vinkki Kouvolassa asustaville; tuonne aleen kannattaa mennä hippulat vinkuen! Hansasta siis löytyy kyseinen joulumyymälä vielä tämän viikon. Kaikki tuotteet, eli kukat ja sisustustuotteet, on puoleen hintaan!!! Itseäni jäi yksi orkidea vähän harmittamaan, kun en ottanut sitä mukaani... Oli upean sinilila, oih!













Ihania vuoden 2017 viimeisiä päiviä Sinulle <3

32 kommenttia:

  1. Mukava joulu teillä ollut.
    Kanatkin saaneet nauttia joulusta. :)
    Kivoja vuoden viimeisiä päiviä teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari <3 Hirmuisen nopeasti tämä vuosi on taas mennyt :)

      Poista
  2. Oi, teidän joulu näyttää ihanalta!<3 Mä haluaisin kans kanoja meille--mies on jo ihan mukana tässä mun kanala- ajatuksessa :D Ihanaa loppu vuotta ja onnellista uutta vuotta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi <3 Ottakaa ihmeessä kanoja. Ne on mainioita kavereita <3 Ihanaa loppuvuotta sekä onnellista uutta vuotta myös teille!

      Poista
  3. Kiva joulu ollut teillä. Joulu on lasten kanssa ihan erilaista kuin vain aikuisten kesken. Mukavia välipäiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta, lapset ainakin itselleni joulun tuovat. Jos lapsia ei olisi, en varmaan edes viettäisi joulua :D Mukavia välipäiviä myös Sinulle :)

      Poista
  4. Ihania noi teidän kanat! Meidän siitä kivoja kun alka ahämärtämään heti säntäävät sisälle ja siellä kököttävät orrella kaikki neljä :) Kun kesällä eivät ole kuulevinaankaan sisälle kutsua!! Ihana joulu teillä ja kyllä alkaa täälläkin jo kevät sielussa pörisemään kukkien ym muiden suunnitelmien myötä. Antoisaa ja idearikasta uutta vuotta 2018 teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanat on jotenkin niin symppiksiä. Meilläki nukku yöt kesällä ulkona. Syksyllä vasta alkovat mennä koppii :D Ihanaa, että on kanssasisaria joita kevät jo houkuttaa kukkineen kaikkineen <3 Ja heii, tänää perehdyin tarkemmin voittokalenteriini ja laitan siitäkin postausta lähiaikoina. Se on I-HA-NA <3 Ja ne kortit, oih ja voih <3 Ihanaa vuotta 2018 myös Sinulle <3

      Poista
  5. Meillä sanottiin välittömästi heihei joululle, kun pikkuväki lähti ovesta :). Kyllä heidän kanssaan olikin mukavaa ja niin näkyy teilläkin olleen.

    Leppoisia välipäiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän lapset ovat ne, jotka joulun tuovat <3 Mukavia välipäiviä myös teille :)

      Poista
  6. Joulu on niin ihanaa! Yhden tuttavaperheen lapset pelkäävät pukkia ihan tosissaan! Olivat nähneet kaupassa ja itkusta ei ollut tulla loppua! Meillä ei laitettu lahjoja tänä vuonna aikuisten kesken. Aikuiset tyttäret saivat rahalahjat. Ostin kaikenlaista jo ennen joulua ja nyt jo alennusmyynneistä netistä tuli tilattua toppatakki ja villakerrasto! Mies odotettelee tablettien halpenemista! Meillä siirrytään kuulemma digisanomalehteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pukki pelko osaa olla hurjaa :(
      Toivottavasti mies löytää edullisen tabletin :) Ale myynnit on kivoja!

      Poista
  7. Mukavalta näytti teidän joulunne.
    Mukavia vuoden viimeisiä päiviä teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ihania vuoden 2017 viimeisiä päiviä myös Sinulle <3

      Poista
  8. Omat kanat ja niiden munat on kyllä ylivetoja!

    Joululla oli tärkeämpi merkitys silloin, kun lapset olivat pieniä. Nauti siis nyt niistä ajoista. Nyt varttuneemmalla iällä joulu tulee ja menee ilman kummempia hätinöitä tai odottamisia. Ja aina vain vähemmin ponnistuksin.

    Mukavaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omien kanojen munissa on tosiaan upea maku <3 Kyllä täällä tosiaan nautittiin lasten riemusta, lapset tekevät joulun <3 Mukavaa uutta vuotta myös Sinulle :)

      Poista
  9. Nuo teidän rouvat ovat kyllä hauskoja. Kun olen itse viettänyt "lapsijouluja" vuodesta 1970 alkaen, niin on vaikea kuvitella joulua ilman lasten riemua. Tunnistan tuon Taikan lähes ylivoimaisen jännityksen. Sitä on vielä meilläkin, vaikka nuorin on tällä hetkellä 8-v.
    Mukavaa vuoden loppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itsekkään oikein osaa kuvitella joulua ilman lapsia... Lapset saavat aikuisetki helposti mukaan joulun riemuun ;)

      Poista
  10. Hauskat kanarouvat :D Meilläkin on nyt joulu ohi. Kuusen purin heti aamusta, joulukukat ja kyntteliköt saavat vielä hetken olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on vielä kyntteliköt ja muutamat tonttukin näkyy vielä olevan paikoillaan. Ja joulukukat tietysti :) Mutta on jo hyvä mieli sanoa heipat joululle :)

      Poista
  11. Ihanat joulutouhut ja piparinvärinen kana 🐔

    Se on hirveä ajatus että tontut kurkkivat ikkunoista, ei ihme jos pieni pelkäsi. Hyvä että voitti pelkonsa 🙂

    Mahtavaa että joulu kestää niin monta päivää niin me jouluihmiset saamme nauttia kauan 🎄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä ajatus on tosi pelottava, kun sitä alkaa enemmän ajattelemaan. Olisi itsestäkin ihan karmiva ajatus, että joku katselisi ikkunoista sisälle. hyi.
      Onneksi joulusta voi tosiaan halutessaan nauttia vielä piiiiitkään :) Itse aloitin sen intoilun niin aikasin, että olen jo valmis luopumaan ja siirtymään keväisiin ajatuksiin :)

      Poista
  12. Ihanalta näyttää ja kuulostaa teidän joulu♥ Voi sitä jännityksen määrää mitä varsinkin pienillä lapsilla on kun pukki niitä lahjoja jakaa..pikkuisen se jännitys tarttuu aikuisiinkin:) Jouluun mahtuu niin paljon kaikkea mukavaa! Suloisia nuo teidän kanat♥ Oikein mukavaa loppuvuotta sinne teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Lasten riemu on niin ihanaa ja tarttuvaa <3 Mukavaa loppuvuotta myös Sinulle <3

      Poista
  13. Olipa ihana lukea teidän joulusta ! Vaikka nautimmekin joulusta kahden kesken, tekevät lapset joulusta vielä joulumman. Sitä kaikkien tunteiden kirjoa, joka kulkee lapsen läpi...aitoa. Hyvää joulun jälkeistä aikaa, ennen uutta vuotta ! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos <3 Ihania vuoden viimeisiä päiviä myös Sinulle :)

      Poista
  14. Vaikka rakastan joulun aikaa ja tunnen haikeutta että joulu on ohitse niin silti on ihan mukavaa kun on arki ♥ leppoisaa loppuvuotta Sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama juttu! Mukavaa loppuvuotta myös Sinulle ja kaikkea hyvää uuteen vuoteen 2018 :)

      Poista
  15. Kyllä sitä pukkia tuli pienenä jännitettyä. Ikkunassa olin monta kertaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!