JOULUKALENTERI. Luukku 16: DIY joululahja vinkkejä



Ihanaa joulukuun 16.sta päivää! Niin kuin tonttuset eilen kuiskivat, niin tänään on vuorossa vinkkejä itse tehtyihin lahjoihin. Nämä ovat pieniä ja nopeita tehdä, joten vielä kerkiää hyvin tälläisiä puuhastella. 

Hamahelmistä tehtiinkin aiemmin jo koristeita ja niistä löydät postauksen tästä. Tuolta löytyy vinkit hamahelmikoristeiden tekoon ja tietoa, mistä löydät joulukuva-ohjeita. Hamahelmistä voi tehdä myös kivoja korviksia ja sujauttaa pukinkonttiin. Hamahelmet kannattaa sulattaa kunnolla yhteen, jotta korvikset kestävät käyttöä. Isolla neulalla saa tehtyä reiän, johon pujottaa valmiita renkaita, joilla kuvio kiinnitetään korvakorukoukkuun.




Melko söpöjä, vai mitä?




Lasinalua voi myös tehdä itse. Voi ostaa joko valmiita pahvisia lasinaluspohjia tai sitten leikata tukevasta kartongista haluamansa mallisen pohjan. Me käytimme valmiita tällä kertaa. Nämä on koristeltu jälleen kerran servettitekniikalla. Löydät ohjeita siihen täältä. Kyseisessä postauksessa on koristeltu kynttilöitä servettitekniikalla (jotka siis myös ovat kivoja lahjoja), mutta samalla tavalla tehdään myös muut servettikoristelut.  Kokeilin levittää servettilakkaa pienellä telalla, mutta pensseli oli huomattavasti parempi!





Servetistä siis leikataan oikean kokoiset palat (kannattaa huomioida, mitkä kuviot haluaa valmiiseen lasinaluseen tulevan) ja kiinnitetään servettilakalla pohjaan.






Vielä kerkiää tehdä myös ledituikku-lyhtyjä pilttipurkeista. Nämä ovat kivoja viemisiä esimerkiksi sellaiseen paikkaan, jossa ei saa oikeaa tulta polttaa ollenkaan. Purkkiin on liimattu kontaktimuovista leikattu sydän, jonka jälkeen purkki on tuputeltu kauttaaltaan akryylimaalilla. Kuivumisen jälkeen kontaktimuovi sydämet otetaan pois, jolloin kynttilän palaessa valo näkyy sydämien kohdalta. Lisäksi laitoin ohueen metallilankaan helmiä ja kieputin purkin yläreunaan.







Laita valmiiseen lyhtyyn ledituikku, kietaise sellofaniin ja pieni suloinen lahja on valmis.




Pimeän aikaan heijastimia tuskin on kenelläkään liikaa. Huopakankaasta on leikattu kaksi sydäntä, jotka on liimattu yhteen ja ommeltu vielä reunoista (lähinnä koristeellisuuden vuoksi). Mikäli huopa on paksua, yksi sydän riittää mainiosti. Tämän jälkeen valmiista heijastinkankaasta on leikattu pienempi sydän, joka on liimattu huopasydämen keskelle. Itse käytin heijastinkangasta, jossa on  jo valmiina liimapinta. Kiinnitysnaru on tehty letittämällä muliinilankaa ja kiinnittämällä siihen hakaneula.




Nyt lähdemme ajelemaan kohti Savitaipaletta ja menemme moikkaamaan äitiäni. Onneksi HerraPukki on kuskina, sillä itse en liijemmin rakasta liukkaalla ajoa, mikäli matka on pitkä. Mukavaa päivää Sinulle. Sielä se joulu jo lähestyy huimaa vauhtia... Jännää! 

30 kommenttia:

  1. Tosiaan pieniä suloisia lahjoja. Kivoja vinkkejä. Näitä voivat lapsetkin tehdä. Lapsista kaikki tekeminen on hauskaa, eikä heillä yleensä ole isoja määrärahoja lahjojen ostoon. Itsetehty lahja lämmittää saajan mieltä. Kivaa päivän jatkoa teille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset tosiaan ovat innokkaita lahjojen tekijöitä ja heiltä saadut lahjat lämmittävät mieltä kovasti :) Mukavaa iltaa teille <3

      Poista
  2. Erittäin kivoja lahjaideoita. Turvallista matkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Matka sujui hyvin, vaikka tiet olivat paikoitellen aika hurjassa kunnossa.

      Poista
  3. Kivoja juttuja!
    Nuo hamahelmi korvikset onkin tosi hauskoja!
    Turvallista matkaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, selvittiin turvallisesti matkasta :) Hamahelmet on ihanan monipuolisia askartelumateriaaleja :)

      Poista
  4. Kauniita askarteluja ja kivoja lahjaideoita! Savitaipale onkin tuttu paikka, meillä on mökki siellä.:) Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Savitaipaleella onkin ihania mökkipaikkoja <3 Kaunista seutua :) Mukavaa vkl.n jatkoa myös teille <3

      Poista
  5. Kivoja pikkulahjoja. :) Nuo korvikset on kyllä söpöt!

    VastaaPoista
  6. Kekseliästä! Nuo lasinalustat muuten ovat sellainen juttu, että voisi ihan kokeilla. Olettepas te ahkeria!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo lasinaluset on tosi nopsia tehdä ja aika hauskoja :) Kiitos <3 Alkaa vähän tuntumaan, että tarvitsisi vähän enemmän tunteja vuorokauteen :D

      Poista
  7. Kivoja lahja ideoita!
    Kauniit korvikset!

    VastaaPoista
  8. Mukavia vinkkejä! Itsetehty lahja on kiva saada.
    Mukavaa illanjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Olen samaa mieltä, että itsetehtyjä lahjoja on ihana saada :) Mukavaa illanjatkoa myös Sinulle <3

      Poista
  9. Miten kivoja ja ihania pikkulahjoja olette tehneet <3
    Hyvää viikonloppua !

    VastaaPoista
  10. Kyllä on upeita lahjoja. Heijastimet ovat todella tärkeitä. Ihmisten pitäisi käyttää niitä enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Totta on, että paljon enemmän niihin pitäisi panostaa varmaankin lähes jokaisen!

      Poista
  11. Loistavia vinkkejä, niin hienoja kaikki♥ Minusta nuo itsetehdyt onkin lahjoista parhaita:) Hyvää kolmatta adventtia sinne teille♥

    VastaaPoista
  12. Kivoja lahja ideoita Hyvää joulun odotusta :)

    VastaaPoista
  13. Kylläpä teillä on oltu ahkerii ja keksittykin kaikenlaista! Kivoja.

    VastaaPoista
  14. Kivoja lahjoja kaikki ja itse tehtyjä lahjoja on kiva saada ja myös antaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!