Joulutohinoita vai syksyn puutarhahommia? DIY tunnelmallinen joulukalenteri!

Joulu alkaa olemaan jo kovasti mielessä, sekä itselläni, että lapsilla. Valmistelut ovat käynnistyneet ja odotus alkanut! Yhdistän itse joulun selvästi talveen, mutta kuitenkin ulkona näyttää pääsääntöisesti hyvin syksyiseltä ja kukkasipuleiden piilotus jatkuu. Samalle päivälle mahtuu hyvin joulupuuhia ja sipuleiden istutusta. 

Käytiin eilen Ilonan ja Julian kanssa ostoksilla ja löysin vielä muutaman pussin kukkasipuleita, jotka oli pakko ottaa matkaan mukaan. 4 pussia sai 2:lla eurolla, eihän niitä nyt voinut ohittaakaan, vai mitä?




Aamulla, kun herättiin, näytti puutarha ihan toisenlaiselta kuin eilen. Tulikin kiire istutuspuuhiin! Nyt on viimeisetkin (?) sipulit maassa. Mutta oli kyllä ihanaa nautiskella aamukahvia ja ihailla lumista maisemaa!




Taikan kanssa lähdettiin liikkeelle heti aamusta, kun olin luvannut Taikalle, että sitten kun hää lopettaa tutin syömisen, niin äiti ostaa lelun. Perjantaina tyttö tipahti tuolilta ja iski huulensa, joka turposi kovasti. Onni onnettomuudesta; haava parani nopeasti, mutta tutin syöminen teki kipeää ja tyttö lopetti lopultakin sen lutsuttamisen. Jostain syystä tutti nukkuessa oli Taikalle ihan hirveän tärkeää, eikä useista yrityksistä huolimatta ollut siitä päässyt eroon. Tietystihän olisin voinut tutin vain ottaa pois ja sillä selvä, mutta odottelin hetkeä, jolloin tyttö itse olisi valmis. Meillä yöt ovat  olleet muutenkin tosi levottomia Taikan osalta, joten lisäitkut eivät houkuttaneet ollenkaan. Nyt joka tapauksessa tutin syöminen on loppu ja oravan poikaset saavat ne omikseen! 

Taika oli aivan onnessaan taas lumesta. Yritin lähtiessä kuviakin ottaa neitokaisesta, mutta kaikissa kuvissa vain näkyy juokseva suttuinen hahmo. Samoin yritin kuvata, kun Taika teki palapeliä, jonka valitsi "palkinnokseen", mutta ei niistäkään mitään tullut. Kuinkahan pikajuoksijoita kuvataan??? 




Eiliseltä ostosreissulta löysin itselleni adventtikynttilän, jonka tuunasin jälleen kerran serveteillä. Lisäksi laitoin kimalletta. Tämä kynttilä löytyi Tigers´sista ja maksoi 3 euroa. Paloaikaa on reilu 40 tuntia, joten mielestäni tämä on todella edullinen ja kiva löytö!




Servettitekniikasta olen tehnyt useampiakin postauksia. Kynttilöiden servettikoristelusta pääset lukemaan tästä. Ensin kiinnitin servetin, jonka jälkeen lakkasin koko kynttilän tähän tarkoitukseen sopivalla lakalla ja ripottelin kimalletta päälle. 




Kun kynttilä oli kuivunut, lakkasin pinnan vielä kertaalleen. Kuvittelisin, että tuo kimalle loistaa ihanasti sitten, kun kynttilä palaa. Mutta tämä on toistaiseksi vielä ihan omaa kuvitelmaani, joten nähtäväksi jää, millaiselta tuo näyttää palaessaan.






Koristelin myös muutaman tulitikkutalon jouluisilla papereilla ja kimalleliimalla. Ihan tavallisistakin tulitikkurasioista saa todella kauniita, kun liimaa niihin kaunista paperia. Kunhan vain muistaa jättää ainakin toisen "raapaisunauhan" esille... Olen aika paljon tehnyt lahjoiksi settejä, joissa on ollut oma koristelema kynttilä ja tulitikkurasia. Olen pakannu ne sellofaaniin nätiksi paketiksi ja saajat ovat kyllä olleet mielissään. Nykypäivänä, kun monilla on jo "kaikkea", niin tälläiset käytettävät lahjat ovat kivoja. 






Blogin joulukalenterin rakenne alkaa olemaan jo selvillä ja olen siitä ihan älyttömän innoissani. Tip tap tip tap! Voin raottaa sen verran ideaa, että pääsette päivittäin lukemaan Taika-, Ilona- ja Julia-tontun, HerraPukin ja RouvaMuorin jouluun valmistautumista ja ilakointia. Luvassa on lukijoillekin kivoja yllätyksiä ;) Khihii ja täpinätättärää! 

Tähän lienee hyvä päättää tämän päivän postaus, ennenkuin menee liian levottomiksi jutut.  Joko sinä olet aloittanut jouluhääräilyt?

55 kommenttia:

  1. Kiva adventtikynttilä ja servettikoristelu...kiva pikkujoulun lahjaidea. Ai miten kaunista siellä on kun on lumi maassa! Jouluvalmistelut on täälläkin aloitettu ainakin ajatuksen tasolla...mietitty lahjoja, leipomuksia, askarteluja yms:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Tuo lumi valitettavasti on alkanu jo sulamaa. Ois vaan pysyny, oli niin kaunista :) Ihanaa, kun joulu lähestyy!

      Poista
  2. Tosi kaunis kynttilä! Onko tuo kimalle myös palamiseen sopivaa? Itse joskus koristelin myös kynttilöitä mutta nyt se on jotenkin ei inspiroivaa,mutta katseleminen vasta inspiroikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan tavallista kimalletta käytin. Joskus ennenkin olen käyttänyt ja se jäi vaan kellumaan. Olen joskus käyttänyt myös kimalleliimaa noissa koristeluissa, myös kynttilöissä siis.

      Poista
  3. Ei ole vielä jouluhääräilyjä, ehkä pitäisi, eihän jouluun ole kuin reilu 5 viikkoa! Pitänee mennä kaivamaan koristelaatikot esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiä ne viikot kyllä sujahtavat. Ensin tuntuu, että aikaahan on vaikka kuinka ja yhtäkkiä huomaakin joulun olevan ihan käsillä. :)

      Poista
  4. Meillä kahden aikuisen taloudessa jouluvamistelut ovat vähäisiä, toista oli silloin kun pojat olivat pieniä, istuttiin porukalla pöydän ääressä ja leikeltiin lumihiutaleita. Niitä leikkelen nykyään yksikseni kun paperitähdet ikkunassa ovat vieläkin pojille jouluinen tunne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on ihania muistoja :) Ihana kun muistutit lumihiutaleista, niitähän on ehdottomasti tehtävä <3 Mukavaa päivää Sinulle!

      Poista
  5. Ahkera puutarha-ihminen ja kauneutta arvostava askatelija Hilu ❤️ Adventtikynttilä ja tulitikkutalot ovat kauniit. Mikään ei lahjan saajana ole hienompaa kuin saada itse tehty, yksilöllinen lahja. Mukavia loppuviikon päiviä teille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Itsetehdyssä lahjassa on ihan oma tunnelmansa :) Mukavaa loppuviikkoa myös teille <3

      Poista
  6. Makee kynttilätuunaus! Ja hyvät sipulikaupat :)

    VastaaPoista
  7. Hieno adventtikynttilä! :)
    Kiva päästä kurkkaamaan joulukalenteriasi!
    Meilläkin oli viimeyönä satanut vähäsen lunta!
    Kivaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Olet hyvin tervetullut joulukalenterin pariin <3
      Tänne oli viime yönä tullut lisää lunta, voi kun pysyisivät!
      Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle :)

      Poista
  8. Hauska kynttilä! (: Ja oo, odotan innolla joulukalenteria. Ja meillä tonttuilu on jo aloitettu hyvissä ajoin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kiva kuulla, että odotat joulukalenteria <3 Tonttuilu on kivvaa <3

      Poista
  9. Ihania kynttilä koristeluja! Kalenteri kuulostaa jännältä...sitä jo odotetaan,mitä kaikkea ihanaa te olettekaan keksineet:) miten kovasti alkaakin jo joulunodotuksen odotus nostamaan päätään:) Ihanaa viikonjatkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde <3 Nyt kun satoi luntakin, niin tuntuu et joulufiilis nousi kerta heitolla korkealle :D Toivottavasti joulunakin olisi lunta <3 Mukavaa loppuviikkoa myös Siule! <3

      Poista
  10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  11. Kauniita kynttilöitä! Tuo kynttilän koristelu on monesti mielessä käynyt mutta sitten jäänyt. Palaako decoupage ja servetti hyvin kynttilän mukana vai leimahtaako se erikseen tuleen? Kysyn kun en tiedä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, kivaa puuhaa. Tuo kynttilöille tarkoitettu lakka palaa ihan samalla tavalla kuin kynttiläkin, mutta servetti voi leimahtaa. Se jää ensin pystyyn vähän kuin palamaton kuori ja tuolloin se kannattaa leikata takaisin kynttilän tasaiseksi. Olen joskun ihan tarkoituksella jättänyt leikkaamatta ja katsoin, miten leimahtaa. Hyvin nopea leimahdus tapahtui. Mikäli lähellä ei ole mitään syttyvää, en näkisi mitään suurempaa vaaraa tästä syntyvän, mutta silti suosittelen aina näitä vahtimaan vielä tarkemmin kuin kynttilöitä yleensä. Ja tosiaan, leikkaamaan tämän servettikuoren kynttilän tasalla. Aika usein postailen näitä kynttiläjuttuja, niin ehkäpä olisi aihe tehdä tästä aiheesta ihan oma postaus!

      Poista
    2. Ja oli hyvä kysymys <3 Itsekkin pohdin tuota paljon silloin, kun ekaa kertaa näitä tein!

      Poista
  12. No nyt alkaa kyllä vähän jännittämään, että millainen joulukalenterijutskaliini siellä on tekeillä ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. khih <3 Toivottavasti tykkäät sitten kun sen aika koittaa :)

      Poista
  13. Kyl tää aika alkaa jo hiljalleen joululta tuntumaan. Mitään tavaroita ei voi levitellä, kun mies alottikin yhen huoneen rempan ja kaikki tavarat on missä sattuu. Minul on kuitenkin askarteluhuone, jossa on kaikki aiheeseen liittyvä "romu". Siellä olen nyt voinnin salliessa välillä pieniä aikoja istuskellu. Jotain pientä on hiljalleen valmistunukkin. Vai joulukalenteriblogi.. no sitä ootellessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma askarteluhuone on kyllä ihana juttu. Minullakin oli edellisessä kodissa ja täällä kaipaan sitä ajoittain tosi paljon. Mutta ehkäpä vielä joskus sille on tilaa ;) On tosiaan ihanan näppärää kun voi rauhassa levittäytyä puuhiinsa :)

      Poista
  14. Kauniit kynttelit oot tehny. Ja mielenkiinnolla jiän vuottamaan joulukalenterii.

    VastaaPoista
  15. Nätti kynttilä ja mukava ajatus tehdä tulitikkutaloja eli tuohan käy joulukortistakin, jos vie itse :).

    Täällä ei hirveän paljon heiluta joulun takia, mutta jotain pientä kuitenkin lapsenlapsille. Mitähän kummaa joulukalenteriin oikein tuleekaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)
      Minäkään en yleensä ole hirveästi touhottanut joulun takia, mutta tänä vuonna meillä on koko porukka kasassa niin on kiva vähän hössöttää ;)

      Poista
  16. Onpa kauniit luminäkymät ja Kanasen tuunailut.
    Hyvin kävi tutin kanssa, joskus sattuma hoitaa hommat 🙂
    Juu, on täälläkin jo joulu mielessä ❤️🎄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita <3 Joskus käy onni onnettomuudessakin :)
      Ihanaa kun joulu lähestyy <3 Jaksaa kevättäkin odotella paremmin, kun ensin odottaa joulua :)

      Poista
  17. Klikkasin itseni lukijaksesi! Itse tehdyt joulukalenterit ovat niin ihania! Jään odottelemaan kuvia sun kalenterista :) Ihanaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet erittäin tervetullut porukkaan mukaan <3
      Kaikessa itse tehdyssä on ihan oma tunnelmansa :) Mukavaa päivää myös Sinulle <3

      Poista
  18. Kaunis kynttilä tuli! Mä jään innolla odottamaan sun joulukalenteria! Joulujoulujoulujoulujoulujoulu, ihanaa!!

    VastaaPoista
  19. Kiva kynttilän tuunaus.
    Ja kyllä luminen maisema on heti niin kaunis.

    VastaaPoista
  20. Ihanat tulitikkutalot! Täytyypä tehä tommosia joskus, vähän vaihtelua pelkkään askin nättiin paperiin käärimiseen. Tuota kynttilän koristelua ois myös kiva kokeilla. :) Odotan joulukalenteriasi innolla. Ehtisinköhän itse kehittelemään joka päivä jotain kivaa oman blogin puolelle joulukuussa.. Olisi mukava ilahduttaa blogiystäviä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) kynttilöistä saa kivan persoonallisia melko pienellä vaivalla :) Toivottavasti päädyt pitämään joulukalenteria blogissasi :)

      Poista
  21. Ei se tutista luopuminen niin helppoa ole. Silloin ammoisina aikoina, kun meidän nuorimmainen luovutti tuttinsa joulupukille, iski katumus seuraavana aamuna. Poika olisi halunnut palauttaa parhaan joululahjansa Korvatunturille ja vaihtaa sen tuttiin.
    Kannatan lahjoja, jotka tulee käyttöön eikä kaapin täytteeksi pölyä keräämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä myös moneen kertaan Taika oli olevinaan ihan valmis, muttei sitten ollutkaan. Illalla tulikin itku, että missä minun tuttini on. Voin niin kuvitella teidänkin tilanteen, voi toista <3
      Mukavaa loppuviikkoa :)

      Poista
  22. Pitääpä tulla kuulolle joulukalenteria odottelemaan! Harmittaa hirmuisesti, kun en omaa pysty tänä vuonna tekemään, mutta ehkä sitten on aikaa seurata muiden :) Kaunis kynttilä ja kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olet erittäin tervetullut joukkoon mukaan <3 Ehkäpä sitten ensi vuonna teet oman kalenterin, jota pääsemme seurailemaan <3
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  23. Vau, mitä kynttilöitä ! Jouluhääräilyt meillä päin on suunnitelman tasolla, vielä hetken, ennen varsinaisen "työn" aloittamista :-) Kivaa marraskuun jatkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ❤ Ennen kuin huomaakaan, on täysi joulutohina päällä 😊 Mukavaa marraskuun jatkoa myös Sinulle ❤

      Poista
  24. Tosi ihanasti koristeltu kynttilä, en olekaan hoksannut, että kynttilöitä voisi itsekin koristella :)

    VastaaPoista
  25. Voi pientä ja turvonnutta huulta, mutat tosiaan onni onettomuudessa ja oravanpojat saivat nyt tutin <3
    Meilläkin aikanaan tuttivieroitus tapahtui ihan lapsen ehdoilla, lisäitkut kuin ei hirvesäti houkuta.

    kaunis kynttilä, kiitos vinkistä täytyykin katsoa Tigerin valikoima kun ensi kerralla sinne piipahdan.

    leppoisaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Mukava jos vinkistä oli apua!
      Mukavaa viikonlopun jatkoa myös Sinulle <3

      Poista
  26. Onni onnettomuudessa, mutta niin lähti myös tutti :) Kauniita kynttilöitä. Kyllä joulun valmistelut ovat jo käynnissä täälläkin. Mukavaa viikonloppua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrankin vahingosta oli hyötyä :) Kiitoksia. Ihanaa kun joulu tulee <3 Mukavaa viikonlopun jatkoa myös Sinulle <3

      Poista
  27. Kiva kynttilä! Minulla on vielä tulppaanin sipuleita istuttamatta. Maa on onneksi vielä lumeton ja sula

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!