6 kuvaa kesästä

Käsittääkseni tämä haaste on jo useamman vuoden kiertänyt blogeissa. Kiva perinne, että samoihin aikoihin vuodesta kiertää sama haaste! Minut haastoi Irma Elämää erimuodossa-blogista. Kiitos kivasta haasteesta! Ihan hirveän vaikeaa valita VAIN kuusi kuvaa! 


Kesäkukista etenkin verenpisarat jaksoivat ilahduttaa koko kesän.





Vähän pimeä otos, mutta kuvaa hyvin meidän kesää. Taika prinsessa-mekossaan ja karvatossut jalassa viipotti pitkin pihaa ja pyysi aina kurkkua. "Äitin katvattamaa, kaupan kuukku on pahaa"






Vaikka tomaatit eivät onnistuneet itseltäni tänä kesänä ollenkaan, niin silti laitan tämän kuvan. Ihan vain siksi, että tänä kesänä höyrähdin täysin tomaatteihin. Ensi kesänä olen monta astetta viisaampi niiden kasvatuksessa, höystettynä ihan mielettömällä intohimolla. Mikä voisi mennä pielee? (Vaikka mikä, mutta toistaiseksi ensi kesänä hommat onnistuu täysin!) Niin, ja sain Ilonalta ja Julialta Englannin matkan tuliaisina ihanan sekoituksen erilaisia tomaatinsiemeniä! Jee, kohta pääsee taas tomaatin kylvöön... Luulen, että joulupukin toivelistaan kirjoitan Sonja Lumpeen Tomaatti-kirjan. Onko teistä muuten moni sen lukenut? 






Tämän kuvan otin juhannuksena. Ensin käytiin Taikan kanssa tuolla järvenrannassa ja matkalla keräiltiin kukkia. Sitten tultiin omaan pihaan ja Martta innostui heti Taikan nähdessään. Tämä kuva on kyllä ollut täällä ennenkin, mutta kun tämä on minusta niiiiiiin ihana! Jännä, miten jostakin kuvasta tulee heti muistoja mieleen ja se sama tunne palaa ihmiseen!






Daaliat jaksoivat verenpisaroiden ohella kukkia pitkään ja hartaasti. Tämän juurakon ostin Helsingin puutarhamessuilta keväällä ja tykästyin tähän kovasti. Ihanaa, tänä vuonna Lahdessakin on taas Kevät-messut. Sinne on ihan ehdottomasti päästävä!






Hyötypuutarhan osalta koin tänä kesänä suuren valaistuksen. Se intohimo, joka oli saanut alkunsa edellisenä kesänä, vain kasvoi! Olin toki aiemminkin kasvattanut tomaatteja ja porkkanoita sun muita, mutta selvästi olin enemmän kukkaihminen kuin hyötypuutarhalainen. Edellisenä kesänä, kun tiesin, että muutto on lähiaikoina edessä, eikä kannattanut enää kukkia juurikaan istutella puutarhaan, panostin enemmän hyötypuutarhaan. En osannut oikein olla kesää siten, etten mitään tekisi. Siitä alkoi minun ja hyötypuutarhailun rakkaus, joka vain kasvaa ja kasvaa... 





Olen pitänyt kesän loppumisen haikeutta ja uuden kesän odotusta hallinnassa sillä, että yritän keskittyä jouluun. Nyt kuitenkin, kun olen näitä kesäisiä kuvia katellut, niin ikävä alkaa olemaan melkoinen. Odotan jo niin paljon sitä, että pääsen tekemään ensimmäisiä esikasvatteluita... Pistää ihan huokaisuttamaan! Mutta toisaalta, kohta pääsen iskemään sormet multaan ja sammaleeseen, kun alan tekemään jouluistutuksia, joten en taida pitkään keritä haikailemaan mennyttä enkä tulevaa! 

Nyt kuitenkin haastan kesäisiin muisteloihin seuraavat blogit:

Eli jutun juoni on etsiä ja esitellä 6 kuvaa menneestä kesästä! Mukavia muisteluhetkiä!

28 kommenttia:

  1. Kesästä jäi hieman viluinen fiilis! Mä iskin joskus tosi myöhään pari amppelitomaatin taimea kasvulaatikkoon ja ihmeiden ihme! Saatiin tomaatteja! Valkosipulien kävi jotenkin kalpaten ja monen muunkin! Liian märkää!! Uutta kevättä ja kesää odottaen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Onneksi vähän jo haalistunut se jatkuvan sateen ja viileyden muisto :D Kiva, että saitte kuitenkin tomaatteja!

      Poista
  2. Ihania kesäkuvia! Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ihana kesätuulahdus tuli tästä postauksesta:) Voi tuota suloista Taikaa♥ Kyllä sitä kesää varmasti ikävä tulee kun tällaisia kuvia katsoo:) Vaan onneksi on joulu tulossa!! Mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin jo ihan unohtanut tuon ihanan vihreyden! Tuli monet mukavat hetket mieleen, kun kuvia kävin läpi. Onneksi voi tosiaan keskittyä jouluun, niin malttaa odotella kevättä paremmin :) Mukavaa viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  4. Kiitos näistä kesämuistoista. Harmaan päivän suloinen piristys <3 Taika-tyttönen on vienyt palan sydämestäni <3 Näin Sonja Lumpeen haastattelun TV:ssä. Monipuolinen nainen. Kirja on varmasti asiantunteva. En ole lukenut sitä. Kivaa päivän jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kiitos Kirsti <3 Kirjaa olen pläräillyt joskus ja ajattelin, että on kyllä hieno teos. Joulupukki taisikin jo kuulla toiveeni... ;)
      Taika on kyllä tosi suloinen, mutta saatan olla hieman puolueellinen :D Laitoin siulle jo sähköpostia tulemaan <3 Mukavaa päivää siulle <3

      Poista
  5. Ihania,ihania kesämuistoja!😚♡
    Et arvaakkaan, kuinka mieluisan haasteen minulle pistit!😊
    Tuhannesti kiitoksia,postaan aiheesta pikimmiten.
    Kuvistasi pelmahti niin suloiset kesätunnelmat, että ihan sydän alkoi hymyillä.♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla <3 Jään innolla odottamaan postaustasi aiheesta <3

      Poista
  6. Mukavia kesämuistoja. Minulla viime kesä jäi mieleen erityisen hyvin, koska elämässä tapahtui monta kivaa asiaa :) Sää toki olisi voinut olla hieman lämpimämpi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että tapahtui kivoja asioita :) Sää tosiaan olisi voinut olla lämpimämpi, mutta kyllähän kesä on aina kesä, vaikka sää olikin vähän kehno!

      Poista
  7. Ihania kesäkuvia!
    Suloinen Taika!
    Mukavaa uutta viikkoa sinne! :)

    VastaaPoista
  8. Hauska haaste ihanilla kuvilla! Juu, kyllä kesää on kiva näin pimeän keskellä muistillakin!
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  9. Kivoja kesäkuvia! (: Onneksi se seuraava sieltä aina tulee. Mutta nautitaan nyt tästä joulupuuhailustakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Täällä jo sormet mullassa, kun olen tänään puuhastellut jouluasetelmia, joten helpotti kovasti istutus-ikävää :)

      Poista
  10. Tämä on tosi mukava haaste ja aasinsilta edelliseen kesään. Taika on aivan ihana pieni prinsessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä, tosi mukava haaste :) Ja kiitos, Taika rupesi hymyilemään leveästi kun kerroin terveisesi :D

      Poista
  11. Voi miten ihania kesämuistoja ja -kuvia! <3

    VastaaPoista
  12. Ihania muistoja! Tuli taas kesää ikävä, kun näitä katseli. Kiitos haasteesta! Oikein mielelläni otan sen vastaan. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama vika itselläkin. pitää nyt yrittää kuitenkin stempata joulua ;)
      Kiva, että otat haasteen vastaan <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!