Unelmissa hortensia-aidanne

Oletko koskaan nähnyt kuvia kukoistavista hortensia-aidanteista, joissa uskomattoman upeat hortensia kukkivat pitkänä rivinä? Minä olen ja yllätys yllätys, semmoinenhan on haaveissa. Kävimme aamusella Taikan kanssa paikallisessa puutarhamyymälässä ja sieltä löysimme poistopisteeltä neljä Grandiflora-syyshortensiaa 2 e/kpl. Ei liene vaikea arvata, mitä niille tapahtui. 








Näin heti sieluni silmin ne pienet alut suurena, upeana ja kukkivana pitkänä hortensia rivistönä. Ja nyt ne sitten  tuolla odottavat istutusta. Yksi nimetön syyshortensia tuolla myös odottelisi istutusta, joten se kenties pääsee samaan riviin näiden kanssa. Riippuu vähän siitä, mihin sen aidanteen haluan. Mahdollisia paikkoja olisi kaksi.

Joko oksennuspenkin viereen. Tuonne pyykinkuivatustelineen taakse. Nyt siinnä on pihlaja-angervoa ja se ei oikein ole sopiva minusta tuohon. Olen suunnitellut niiden siirtoa tontin rajoille, joihin haluaisin näkösuojaa.








Toinen paikka olisi tietysti pihatien varteen. Olen aina haaveillut siitä, että pihatien varrella olisi rehevät istutukset. Tänne ensi kertoja ajaessani haaveilin aina, miten istutan terijoensalavien puoleiseen reunaan pitkät perennapenkit. HerraMies sitten vähän toppuutteli, että pitää muistaa ajatella talviaurausta. Vähän tylsää tuo realismi. Ehkä hortensia aidanne kuitenkin olisi niin upea, että talviaurauksen kanssa voisi vähän harjoittaa varovaisuutta ;) Eikö totta? Kuva on viime vuoden syksyltä. Nyt puut ovat leikattu aika paljon pienemmiksi.




Kumpaan paikkaan noita nyt alankaan istuttamaan, niin totuus lienee, että hetken aikaa saan odotella pitkää, upeaa riviäni. Mutta ei se haittaa. Haavekuva kun on päässä, niin odottaminen on lähes tulkoon helppoa. Jostain syystä mieleeni tulee jälleen Nalle Puhin sanonta: hetki ennen hunajaa on paras ;) 

Nyt taidan lähteä treffeile lohtumukini (otan tuon aina esille silloin, kun flunssa meinaa iskeä ja yhdessä kukistamme flunssan teen voimalla) ja puutarha-lehden kera. Mukavaa päivää Sinulle <3





11 kommenttia:

  1. Kyllä ne vielä paikan löytävät. Et sinä turhaan mukaasi haalannut. Toivottavasti pöpö pysyy kaukana teiltä.
    Ps.uusilukija ilmoittautuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet lämpimästi tervetullut mukaan Maatiaiskanasen Elämään <3 Minulla on "vähän" taipumusta haalia aleista kasveja (tässä kohtaa perhe yleensä nauraa makeasti sanalle vähän). Mutta kyllä ne tosiaan paikkansa ovat aina löytäneet ;) Flunssa on kyllä niin kurja vierailija, että itsekkin toivon että vältytään siltä. Etenkin pienimmäisen kanssa se on aika tosi kurjaa :( Mutta uskotaan siihen, ettei se pääse jylläämään :)

      Poista
  2. Olipas edullisia taimia! Kiva, kun lisäsit blogisi blohihakemistoomme ja olit laittanut vielä linkkikuvakkeenkin tänne blogiisi. Sainkin siitä idean, että teemme valmiiksi kuvan/kuvia, jonka voi laittaa halutessaan bloginsa sivupalkkiin. Kiitos hyvästä ideasta! Minäkin liityin lukijaksesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet hyvin tervetullut mukaan <3 Vähän pohdin kyllä ensin, että olisikohan pitänyt laittaa viestiä ja kysyä lupaa kuvakkeen laittoon, mutta ajattelin sitten, ettette varmaankaan pistä pahaksenne. Tuo blogihakemisto on loistava idea!

      Poista
  3. Kauniita ja edullisia taimia. Kyllä hyvät taimet aina paikkansa löytävät. Toivottavasti säästyt pahemmalta flunssalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät nuo taimet yleensä ole "hukkaan" joutuneet, vaikka niitä tuppaa aleista kertymään :D Näyttäisi melko hyvälle flunssan suhteen. Olen siis toiveikas, että selviän ilman pahentaa pöpön pesiytymistä :)

      Poista
  4. Toivotaan että tuo haaveaita toteutuu!! Näytät vielä oikein pirteältä ja kauniilta♥ Hus,hus lenssut pois.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiiijjj, kiitos :) Näyttää sille, että taidan tämän flunssan voittaa. JEEE!!!

      Poista
  5. Tulinkin vasta vierailulle tänne sinun blogiisi, ihania puutarhajuttuja! Itse pitäisi nyt syksyllä tehdä kukkapenkki uusiksi tässä uudessa asunnossa. niin ja oletkin ihan naapurikaupungista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa ja kiitos <3 Uusien kukkapenkkien tekeminen on kyllä ihanaa, etenkin istutusvaihe! Vai ollaan me niin lähekkäin, sehän on kiva juttu <3

      Poista
  6. Vau mitkä löydöt nuo taimet. Minäkin olisin ne kerännyt mukaani!!!
    ja ihana piha <3 <3 <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!