Jämäpapereista siemenpussin teko-ohje

Alkaa olla se aika taas, kun kasvien siemenet voi kerätä talteen. Laitan tähän ohjeen, millaisia pussukoita itse teen siemenille. Nopea tehdä, helppo käyttää ja tähän saa käytettyä hyvin jämäpapereita, joita ainakin meillä tuppaa kertymään. 

Näitä voi tehdä minkä kokoisiksi haluaa, mutta nyt tarvitsin vain pienet pussin. Tässä siis paperin koko n.10 x 7 cm. Käytännössä A4-kokoisesta paperista 3 kertaa puoliksi taittamalla saa näitä 8 kpl.tta. 






Aluksi paperi taitetaan taitetaan kahtia.





Seuraavaksi tehdään taitos avoimeen reunaan. 





Paperi käännetään ja kulma taitetaan tällä tavalla. Taitos, joka edellisessä kuvassa tehtiin, tulee näkyviin. 





Toinenkin nurkka taitetaan ja sen saa laitettua taitoksen alle. Näin pussi siis sulkeutuu. 







Toinen puoli taitellaan samalla tavalla. Itse teen taitokset valmiiksi ja sitten avaan ne, laitan siemenet pussin sisälle ja suljen uudelleen. Yleensä kirjoitan ennen siementen laittoa, mitä pussissa on. 





Lopulta pussukka näyttää tälläiseltä.






Pussien tekoa kannattaa harjoitella ensin isommalla paperilla, esimerkiksi A4:n neljännes osalla. Sitten kun näitä oppii tekemään, niin näitä voi tehdä mistä tahansa pienestä paperinpalasesta.  

Olen aloittanut jo tomaattien, akileijojen ja kurjenpolvien siementen keruun. Tärkeää on malttaa antaa siementen kypsyä ja sen jälkeen vielä kuivua ennenkuin ne pussitetaan. Paperipussi päästää jonkin verran kosteutta läpi, mutta ei niin paljon, etteivätkö siemenet homehtuisi, jos ne ovat vielä kovin kosteita.  Osan siemenistä käytän itse ensi vuonna ja osan taas lahjoitan eteenpäin tai vaihdan siemenkirjeistä johonkin toiseen lajiin. 




Vielä kuva Martasta, vaikkei tähän postaukseen mitenkään liitykkään. Kaikki kanat olivat taas aamulla lempparipuuhassaan, eli tonkimassa vanhaa lehtikasaa, josta löytyy valtavia, makoisia matosia! Hjam! Tulen aina itsekkin iloiselle mielelle, kun katselen, miten onnellisen oloisia nuo kanaset ovat tonkiessaan ja kulkiessaan vapaana sinne tänne. Pääsääntöisesti ovat kyllä omassa aitauksessa, mutta päivittäin ne päästetään vapauteen. 




Iloista viikonlopun jatkoa <3

4 kommenttia:

  1. Voi miten näppärä pussukka!! Tuota pitääkin kokeilla kun tulee tarvetta. Kiva että kanaset pääsevät siellä vapaasti taapertamaan:) Mukavaa viikonloppua💕🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, kannattaa kokeilla. ite olen tykästyny noiden näpertelyyn/käyttöön. Kyllä onnellisten kanojen munat ovat makoisia <3 Kivaa viikonloppua myös Sinulle <3

      Poista
  2. Ihana Martta <3 Minäkin haaveilen kotieläimistä omalle pihalle, mutta saa nähdä jääkö haaveeksi vain... Lampaat olisivat ykkösenä, kanat tai puput toisena :) Kiva kun eksyit blogiini!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekin olen vähän lampaista haaveillut. Ehkäpä ensi kesänä voisi ottaa niitä pihapiiriin töihin ;) Olisi alueita, joihin olisi kiva saada apulaiset syömään :D Puput ovat myös tosi söpiksiä <3 Kanoja suosittelen kyllä. Aivan hurmaavia otuksia <3 Ja omien kanojen munat ovat tosi hyvänmakuisia!

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!